Milyen kávégépet érdemes venni?
Eddig mindig olyan elektromos kávéfőzőnk volt,ami egyszerre főzőtt 2-4adagot.Most gondolkodunk olyanban,ami csészébe főzi 1-2adag.
Az mennyire gazdaságos,és ajánlott-e ha napi szinten 5-6adag el fogy?
Nekem egy presszó főzőm van, ezek 1-2 adagot főznek le egyszerre. Rozsdamentes kazánház van, a legkisebb Gaggia. Van hozzá egy jó darálóm ami egyből a főző pikszisébe tud darálni, Graef.
Szemészet veszel és frissen farálom.
"Szemészet veszel és frissen farálom"
Az biztos, hogy szemészet után, frissen, jobban látom az álom-farokat! :)
Nemrég kaptam egy Nespresso kapszulás gépet és ez tök jó kávét csinál pillanatok alatt. Vettem hozzá pár darab újratölthető kapszulát, így ihatom a kedvenc vagy éppen olcsóbb kávéimat. Eddig kotyogós (Seherezádé) kávéfőzőt használtam, de ez érezhetően jobb ízű kávét csinál ugyanabból az alapanyagból és ugyanannyi mennyiségből.
A buszon kicsit félre nyomkodtam...
1# Szemes kávét veszünk, és frissen van darálva mindig. A többi jóval drágábban jön ki. 3 éves múlt és jól műkszik, napi 3-5 adagot főzünk le.
"A buszon kicsit félre nyomkodtam"
Nincs bekapcsolva a telefonodon a prediktív szövegbevitel? Az szokott ilyen csodálatos mondatokat eredményezni. :)
Sajnos nem az iránt érdeklődtem,hogy milyen a kapszulás kávéfőző illetve melyik kávé mennyibe kerül.
Szerettem volna tapasztalatot kérni,hogy a leírt kettő fajta kávéfőző közül,melyik a gazdaságosabb illetve jobb minőségű.Az egyik volt az egyszerre 4-6 adag kávét lefőző és a másik a csészés 1-2 adagos.
A kérdésed ez volt:
“ Milyen kávégépet érdemes venni?”
Meg kb ez volt a definíciód:
“ Most gondolkodunk olyanban,ami csészébe főzi 1-2adag.”
Ezeknek a kritériumoknak kb minden kapszulás, megfelel, a senseo még csinál dupla adagot is.
Szóval a válaszok tökéletesen lefedik a kérdésed, amennyiben nem fogalmazol elég precízen.
Esetleg a írnál konkrét márkát típust akkor nem tapogatózunk sötétben.
gazdaságosabb, ha egész szemes kávét veszel és magad őrlöd. Jóval olcsóbb a daráltnál és a kapszulásnál. Viszont nincs belőle ezernyi íz és aromásítás, mint a kapszulásokban (egyes kávézókban akad).
Valamint a darált szemcse méretével is tudsz variálni a készítendő kávé fajtával, mert más-más helyen más darálási minőséget használnak.
A jó kávé lefőzéséhez nyomás kell, ezért a mai presszók 15bar körüli nyomással nyomják át a vizet, így lesz habos és aromás.
tejet gőzölni mindegyikkel lehet, de ezt külön tejhabosítóval is megoldható.
Kérdésedre még keress rá a neten a "jó kávé készítésére". Sokmindent találni, mi, hogyan mennyire oldódik ki, milyen nyomáson, hőfokon.
Egyik ismerősömnek a szuper autómata-darálós főzője bedöglött, és a szervízbe azt mondták, hogy ne használjon jó minőségű szemes kávét hozzá, mert a magas olajtartalom miatt döglött be, mert nem tisztítható rendesen mindenhol.
Én ilyen kávégépet használok. Isteni capuccino-kat lehet vele készíteni. De az eszpresszója, és a hosszú kávéja is finom. Egyszerre 1 adagot készít. Szeretem a frissen darált kávéból készített italokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!