Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen kávégépet érdemes venni?

Milyen kávégépet érdemes venni?

Figyelt kérdés

Eddig mindig olyan elektromos kávéfőzőnk volt,ami egyszerre főzőtt 2-4adagot.Most gondolkodunk olyanban,ami csészébe főzi 1-2adag.

Az mennyire gazdaságos,és ajánlott-e ha napi szinten 5-6adag el fogy?

2020. jan. 14. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Nekem egy presszó főzőm van, ezek 1-2 adagot főznek le egyszerre. Rozsdamentes kazánház van, a legkisebb Gaggia. Van hozzá egy jó darálóm ami egyből a főző pikszisébe tud darálni, Graef.

Szemészet veszel és frissen farálom.

2020. jan. 14. 10:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Rövid távon a tassimo olcsó, viszont sokat szemetel és drága a kapszula. Az espresso gép drága, de olyan kávét raksz bele amilyet akarsz. Viszont még a minőségi is lehet hogy olcsóbban jön ki mint a kapszulás. Ami még jó volt és nem is drága, az a senseo volt, nagyon sokféle padet lehet kapni hozzá.
2020. jan. 14. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekünk delonghi bean to cup van, imádjuk 😁
2020. jan. 14. 11:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Szemészet veszel és frissen farálom"

Az biztos, hogy szemészet után, frissen, jobban látom az álom-farokat! :)

Nemrég kaptam egy Nespresso kapszulás gépet és ez tök jó kávét csinál pillanatok alatt. Vettem hozzá pár darab újratölthető kapszulát, így ihatom a kedvenc vagy éppen olcsóbb kávéimat. Eddig kotyogós (Seherezádé) kávéfőzőt használtam, de ez érezhetően jobb ízű kávét csinál ugyanabból az alapanyagból és ugyanannyi mennyiségből.

2020. jan. 14. 11:28
 5/10 anonim ***** válasza:

A buszon kicsit félre nyomkodtam...

1# Szemes kávét veszünk, és frissen van darálva mindig. A többi jóval drágábban jön ki. 3 éves múlt és jól műkszik, napi 3-5 adagot főzünk le.

2020. jan. 14. 12:42
 6/10 anonim ***** válasza:

"A buszon kicsit félre nyomkodtam"

Nincs bekapcsolva a telefonodon a prediktív szövegbevitel? Az szokott ilyen csodálatos mondatokat eredményezni. :)

2020. jan. 14. 13:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos nem az iránt érdeklődtem,hogy milyen a kapszulás kávéfőző illetve melyik kávé mennyibe kerül.

Szerettem volna tapasztalatot kérni,hogy a leírt kettő fajta kávéfőző közül,melyik a gazdaságosabb illetve jobb minőségű.Az egyik volt az egyszerre 4-6 adag kávét lefőző és a másik a csészés 1-2 adagos.

2020. jan. 14. 17:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed ez volt:

“ Milyen kávégépet érdemes venni?”

Meg kb ez volt a definíciód:

“ Most gondolkodunk olyanban,ami csészébe főzi 1-2adag.”

Ezeknek a kritériumoknak kb minden kapszulás, megfelel, a senseo még csinál dupla adagot is.

Szóval a válaszok tökéletesen lefedik a kérdésed, amennyiben nem fogalmazol elég precízen.

Esetleg a írnál konkrét márkát típust akkor nem tapogatózunk sötétben.

2020. jan. 14. 19:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

gazdaságosabb, ha egész szemes kávét veszel és magad őrlöd. Jóval olcsóbb a daráltnál és a kapszulásnál. Viszont nincs belőle ezernyi íz és aromásítás, mint a kapszulásokban (egyes kávézókban akad).

Valamint a darált szemcse méretével is tudsz variálni a készítendő kávé fajtával, mert más-más helyen más darálási minőséget használnak.

A jó kávé lefőzéséhez nyomás kell, ezért a mai presszók 15bar körüli nyomással nyomják át a vizet, így lesz habos és aromás.

tejet gőzölni mindegyikkel lehet, de ezt külön tejhabosítóval is megoldható.

Kérdésedre még keress rá a neten a "jó kávé készítésére". Sokmindent találni, mi, hogyan mennyire oldódik ki, milyen nyomáson, hőfokon.

Egyik ismerősömnek a szuper autómata-darálós főzője bedöglött, és a szervízbe azt mondták, hogy ne használjon jó minőségű szemes kávét hozzá, mert a magas olajtartalom miatt döglött be, mert nem tisztítható rendesen mindenhol.

2020. jan. 15. 07:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Én ilyen kávégépet használok. Isteni capuccino-kat lehet vele készíteni. De az eszpresszója, és a hosszú kávéja is finom. Egyszerre 1 adagot készít. Szeretem a frissen darált kávéból készített italokat.

[link]

2020. jan. 15. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!