Padlòfütés probléma?
Sziasztok.Nagyon ùj vagyok a padlòfütés terén.Padlòfütéses albérletbe költöztünk.Segitenétek megérteni pár dolgot?
A lakàs 75 némgyzetméter.1 nappali konyhával,2 szoba,elötér,fürdö és egy mosòkonyha van.
November òta a nappali-konyha,haloszoba,elötér,fürdöben kapcsoltunk fütést.A szabàlyozok 6bol 4es fokozaton állnak.
A lakàsban igy 20 fok van.A november és decemberi adatok szerint az a 2 hònap 1500 kwh és 520 köbméter gáz volt.Igazándibol a kwh-àt irtàk fel.
Az egyik szomszéddal beszéltem nála 22 fok van.és 900 kwh-nàl megállt a 2 hònap fütése.
és ami még aggaszt hogy az elöszoba padloja meg mindig hideg.Mintha nem akarna felmelegedni.
Par napja figyelgetem az orat.Az elmult 24 òra 32kwh és 6köbméter gàz volt.
Foggalmam sincs ezek az adatok realisak e.
Tudnátok segiteni hogy megértsem a rendszert?
Olvasgattam utana elvileg a kwh a gaz altal termelt energia?
Olvastam olyat is h atlagban 10-12 kwh 1 köbmeter gaz.
Ha ez igaz akkor 1500kwh nak nem kellene 520köbméter gáz.
Reàlisak a számok szerintetek?
Mennyi lehet egy ekkora lakàs éves fütése kwh-ban?
Hogyan lehet "sporolni"?
Azt nem tudom pontosan naponta melyik helyseg hany orat füt.
gondolom pár òràt mert elég enyhe idö van.
Érdemes e az elöterben lekapcsolni a fütest?
bocsanat ha valamit nem erthetöen irtam le probaltam utana olvasgatni de nem igazan jövök ra a szamokra.
Tudom h sokminden mulik a kazànon.Arrol semmit sem tudok csak annyit hogy valami 24 fokra van allitva.
Köszönöm ha valaki vàlaszol.
Felejtsed már el ezeket a számitásokat .A hőt a gáz elégetése termeli,azt meg m3 ben mérik. Erre még nagyon sok minden rakódik rá,mire a fizetési számla össze áll.
A padló fűtéstől ne várj meleget,az csak komfort hőérzetet bíztosít .
Ma beszéltem egy màsik szomszéddal.21 fok.4 es fokozat mindenhol 720 kwh
Nagyon erdekes.Biztos kiverem a balhét.
Amit nézel az egy Hőmennyiségmérő ami nem mutatt gáz kőbmétert. Miből gondolod hogy bármi kőze van a gázhoz? a közelébe sincs gázvezeték. És honnan kéne tudnia mivel termelik a hőt?
# 11
Minden kérdés alá be irod ezt a hülyeséget. Aruld már el hogy mi a küömbség a rendes meleg és a komfort meleg közőt?
Elnezest csak ugy ertelmeztem hogy a kazan gazzal füti fel a vizet,
es azt mutatja hogy mennyi energiahoz hany köbmeter gaz kelett.
Akkor a köbmeter mire utal?vizre?
Es egyebkent ilyenkor mire fizetek?kwh-ra vagy a köbméterre?mindkettöre?
Hogy esetleg nyomon követhessem mennyire szamitsak
Kaptunk egy olyan tippet hogy lehet levegös a rendszer,nyomas problema lehet
A höfokot nem eri el ,probalkozik,ezert nagyobb energia kell a rendszernek,napi tobbszor elindul de mivel lassabban melegszik tobb ideig megy a rendszer ezert lehet 2szer annyi a kwh
Az eloter es az egyik szoba keptelen felmelegedni.
Majd megkerdezem ezt.
Az valoszinű a fütőviz köbmétere. 2,5 C hömérséklet külömbséggel ki is jön az 1500 kWh. A fizetés általában kWh alapján történik. Megvan a kWh ára és azt fizeted. De van ahol kWh arányában osztják el a felhasznált fütőanyagott.
A rendszer lehet levegős / rosszul beszabályozót és ezért hideg. De ettől nem fog többet fogyasztani. A hőkőzpontban a kazán semmit nem látt abbol hogy te ép kikapcsoltad a fűtést vagy levegős.
Még az se biztos hogy neked többet fognak fel számolni, ha nálad elöbb cseréltek hőmennyiségmérőt akkor hosszabb időre oszlik el a fogyasztás.
Minden lakohoz egyszerre jottek.Egy nap kerultek fel😕
Marmint hogy szepen sorban minden lakasban beszereltek a méröket
Kedves utolso
elmagyaraznad a hutovizes dolgot?
A foldszinten minden rendben 22-23 fokok mennek 4 es fokozaton
Melletunk levo lakas,1.emelet 4es fokozat mar csak 21 fokot produkal.
Nalunk meg 19-20 fok van.
Felek feljebb tekerni nehogy megduplazodjon meg az is😀
Igazandibol nekunk eleg a 20 fok,nincs nagy hoigenyunk
csak nagyon sokba kerul ez a 20fok is igy😞
Hűtőviz?
az a 2,5 fok kulonbseget
A hömennyiségmérő a tömegáramot méri és az előremenő viz és visszatérő viz hőmérséklet külömbségét.
Ezek alapján számol Q=C*m*dt Káplettel.
Q= Hömennyiség
C= fajhő Táblázatbol
m= tömegáram
dt= Hőmérsékletkülömbség
A rendszer velőszinű rosszúl van beszabályozva. Ezért füt nálatok kevésbé. ezért hisztiz a szerelőnek.
A fogyasztásról meg lásd #5 válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!