Konvektor "robbanva" kapcsol ki. Ezt mi okozza?
Figyelt kérdés
Fég Zeusz konvektorunk van, körülbelül egy hónapja üzemeltettük be hivatalos partnerrel. Kezdetben szépen, hangtalanul és minden extra műsor nélkül kapcsolt le-fel, csak éppen jól érezhetően ömlött belőle a gáz - többször szóltam erről a gázszerelőnek, de ugye én hülye vagyok, ott van 26 év tapasztalat, végül saját magam bizonyítottam be spray-el, hogy gáz van. Szó szerint. Volt oly' kedves a helyére húzni az egyik munkatársuk a rosszul beszerelt gázcsövet. Azóta szag nincs, cserébe a konvektor minden lekapcsolásnál hangosan kattan egyet (nyilván elzárja a gázt), majd szabályos lángcsóva lobban fel az üveg mögött, ahelyett, hogy csendben eloltaná a lángokat. Komolyan mondom, eret vágok. Nem vagyok hozzáértő, én arra gondoltam, hogy most, hogy nem szökik a gáz, esetleg túl nagy a nyomás? Vagy szerintetek mi lehet a hiba forrása?2019. dec. 20. 00:54
1/1 anonim válasza:
"a robbanás" azt jelzi, hogy sok gáz van az égéstérben, és keveredik a levegővel, ami a hőtől bedurran. Lehet, hogy ereszt a szelep. Bár ebben az esetben az őrlángtól máskor is bedurranna.
A kattanás valóban a szeleptől lehet, az normális.
Szükség szerint videózd is le, nem normális jelenség. Próbálj keresni másik szakszervízt. Más szakszerelőnél érdeklődjél a hibajelenségről, mégha nem is tud kijönni mert távoli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!