Mire kell figyelni RGB ledszalag vásárlásakor; milyen minőséget képviselnek a lenti termékek; szettben vagy alkatrészenként érdemesebb vásárolni?
RGB ledszalaggal kapcsolatos böngészés közben szembesültem vele, hogy rengeteg forgalmazó és termék van.
Eltérő műszaki paraméterekkel, garanciális idővel, stb.
Az egészen információ gazdag weboldalaktól, a gyakorlatilag csak egy-egy képet és árinformációt tartalmazó kereskedő oldalig.
Ugyanarról a termékről nem ritkán más-más műszaki adatokat írnak a különböző oldalak.
Na ezek között igazodjon el az ember fia és lánya, ha vásárlási láz kínozza!
Én egy 5 MÉTERES, DIMMELHETŐ=szabályozható RGB SZALAG SZETTet szeretnék vásárolni 3000-7000 Ft ársávban, megbízható tápellátással.
Abban bízva tettem fel a kérdése(i)met, hogy lesz itt köztetek olyan, aki vásárlóként és felhasználóként már rendelkezik tapasztalatokkal vagy szakmabeliként (kereskedő, kivitelező) tud érdemi és hiteles információkat adni.
Sok egyéb mellett az alábbi terméket nézegettem.
V-TAC LED szett beltéri: 5 méter RGB+vezérlő+tápegység 5050-60
- A linklet forgalmazó oldalán részletes információk vannak a termékhez, ami nagyon szimpatikus számomra, de kissé aggodalommal tölt el, hogy míg a dobozon fehér színű tápegységet látni, addig a kibontott terméket bemutató képeken már egy fekete színű tápegységet látok.
Utángyártott, felmatricázott termék lenne?
Nem tudom, kell-e aggódni ez miatt.
A termékre 2 év a garancia, amit -figyelembe véve más forgalmazók oldalait is- jónak, korrektnek gondolok.
- A linkelt forgalmazónál az adatlapon az olvasható, hogy "Fényerőszabályozás: Dimmelhető", ezzel szemben a Disztribútor oldalán azt írják, hogy "Szabályozható: Nem"
- A disztribútor oldalán az is szerepel, hogy a "Fényerő: 1000 lm/m", és a ledek fényerejét pedig "LM/LED: 9-11 lm/LED" értékkel adja meg.
Kérdésként merül fel bennem, hogy ha 1 db LED max fényereje 11 lm, akkor a folyóméterenként 60 db ledet tartalmazó szalag 1 folyóméterre eső fényereje hogyan lehet 1000 lm.
Mit értelmezek rosszul?
Ez a sok rizsa csupán egyetlen, de szimpatikus termékkel kapcsolatos információk áttanulmányozása kapcsán merült fel bennem.
És akkor a kérdéseim:
- Mi a véleményetek a V-TAC LED termékekről (akinek van ilyen)?
- Milyen minőséget képvisel a fentebb linkelt LED szalag szett?
- Van itt a GYK-n olyan, aki vett már ilyen V-TAC szalagot?
- A 3-7000 Ft ársávban tudnátok jobb minőségű, esetleg jobb műszaki paraméterekkel, hosszabb garanciális idővel kínált RGB LED szalag szettet ajánlani?
- Érdemes szettben vásárolni, vagy kedvezőbb ár jönne ki, ha alkatrészenként raknám össze ugyanazt a hosszúságot?
Köszönet mindenkinek, aki végigolvasta!
Pláne, ha válaszolni is tud a kérdéseimre:)
Úgy látom, a két link terméke nem ugyanaz. Az anro oldalon "SKU 2558" kóddal szerepel, a V-TAC oldali SKU 2544.
Egyébként az anro jó oldal. Én onnan még nem vásároltam, de sokan használják.Elég jó a googlés visszajelzés is. magát az üzletet, így a terméket is onnan ajánlom.
Végfelhasználó vagy, vagy szakember?
Szerinted mi a különbség az SKU 2558 és az SKU 2544 között?
"Én onnan még nem vásároltam, ..."
Honnan vásároltál már és mit?
Még úgy látom, hogy az anro oldalon jók a paraméter kiírások,(1000lm/m - 14-16 lm/LED ) de mellette a visszajelzések is jók. A tól-ig lm érték a színek miatt van.
Szettben érdemesebb venni, így olcsóbb.
A "14-16 lm/LED" adatot hol találtad meg az Anro oldalán? Én nem látom sehol ezt a termék adatlapján.
Más cég oldalán én is megtaláltam az SKU 2558 kapcsán.
(Persze még így sem teljesen világos, hogy 60 db x 16 lm/db/fm ből hogyan lesz 1000 lm/fm. De ez azért már közelít.)
Közben jobban rákerestem erre a V-TAC gyártmányra, s kiderült számomra, hogy rosszul gondolkodtam az elején. ennek a cégnek nincs egy központi magyarországi képviselete, hanem több cég is V-TAC partnerként kommunikálja magát. Ezek mind a szófiai anyacégtől vásárolnak, meg talán egymástól is.
Anro oldalon a termék képeknél is vannak adatok. Ledenként 16lm, 1méterbe 60 LED. Felszorozva lesz ~1000lm métere.
Nem vagyok szakértő de villanyszerként érdekel és értem, valamint sokmindent utána olvastam.
Üzlet nevét nehezen írnék, mert nem tudom. De jó üzletet keresek mindig ahol érvényesíthető a gyári, illetve pontos típusokat keresek hol olcsóbb, hol van akcióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!