Garázsban mennyi az ideális hőfok?
Nem akarom feleslegesen túlfűteni a fűtésszámla miatt. De a bent tárolt dolgok, autósampon, wax, ápolószerek jó lenne ha nem fagynának be. A muskátlik, leanderek is ott telelnek + nem utolsó szempontból az autónak is jobb, ha nem -10 fokos motorral kell indulnia.
Én ilyen 5-7 fokra gondoltam. Ez megfelelő lehet?
A virágoknak, ott tárolt dolgoknak ez a jó, az autónak jobb lenne a -1. 2 félig lehúzott ablakkal, hogy a benti pára ne csapódjon le az ablakok belsején.
Amikor megvettem ezt a házat, 2 télen a pincegarázsban tároltam a kocsit, 10-12 fokon. Ahogy bevittem a kocsival az esővizet, havat, az elpárolgott, és dolgozott a zárt térben. A második tavaszra csupa rozsdaboglya lett a kocsi.
Akkor építettem a zárt külső garázst, azóta ott tárolom a kocsit.
-10-ben persze jobb lenne, ha nem lenne ilyen hideg, de bekapcsolom a ventilátort, és nincs gond.
Köszönöm, de ablak párásodással eddig nem volt gondom. Esőben, hóban csak akkor hozom ki a kocsit, ha nagyon indokolt. Akkor is is általában hosszabb (450-500km) útra megyek vele. Ha ömlik az eső, pláne ha sóznak ész nélkül, akkor városon belül inkább buszozok.
Eddig teremgarázsban parkoltam. Ott a benti hőmérséklet erősen függött a kinti időjárástól. Általában 1-10 fok között volt bent a téli időszakban.
Most lett külön garázsom. A digitális termosztát szerint 7 fok a "fagyvédelmi" állás. De 5 fokig lehet lejjebb állítani. Ezért gondoltam erre a hőmérsékletre, hogy megfelelő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!