Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz otthon egyedül...

Mennyire nehéz otthon egyedül disznót vágni?

Figyelt kérdés
Én még sose csináltam. Nagyapám rendszeresen vágott régen, de ő meghalt. Ilyen bolti sertés árak mellett szerintem megérné, de honnan érdemes venni disznót? Háztól érné meg jobban? Nagyapámnak volt egy csomó felszerelése: kolbász töltő, húsdaráló, fém üstök, bogrács, stb, de nagy mutter mindent eladott miután meghalt, így hát... Valaki aki járatos ebben segítene nekem, hogyan lenne érdemes ezt elkezdeni?

2019. dec. 1. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Első körben kell 4-6 erős férfi, aki le fogja a disznót. Kell egy liter pálinka, teknő, só, edények, kések... vágás előtt nevelni, gyógyszert, tápot adni, kiganajozni. Többe kerül a leves mint a húsz...
2019. dec. 1. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem éri meg!

Ha megérné, mindenki csinálná vidéken, ahogy azelőtt - amikor még megérte - csinálták is szinte minden háznál.

Pedig nekik még segítségük is lenne és megvan minden felszerelésük,... no meg a tapasztalat sem utolsó.

2019. dec. 1. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi ketten a nejemmel megcsináljuk egy szombat~vasárnap. Igaz,nekünk "mindenünk megvan" hozzá. Ha nem jutsz plusz takarmányhoz,moslékhoz,jobb,ha háztól veszed,mint ha magadnak hízlalod. Most 450~500 ft. élősúlyban. Érdemes olyan helyet//hirdetést keresni,ahol fel is lehet dolgozni+adnak mindent,edényt,gázt,darálót,töltőt,szakértelmet,stb.
2019. dec. 1. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

A disznóval nem kell birkózni. Létezik elektromos sokkoló, amit ha a nyakára teszel, addig nem tud mozogni, amíg le nem veszed róla. Mi a nejemmel egy időben sokat vágtunk, de csak saját tápot sohasem látott nevelésűt. Ha reggel 6-kor elkezdtük, éjfélre készen is voltunk töltéssel, mindennel.

Egyébkánt úgy, hogy veszed a disznót, tényleg nem éri meg. A legtöbben úgy tartják, mint a nagyüzemben, tehát ugyanolyan tápos vackot ad hús gyanánt, mint a bolti.

2019. dec. 1. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Ja! Én is vagy 20 éve "walkman"-nal vágom.

Egy dobozban két,-egymással szembefordított csengőtrafó,-vezetékkel a walkmanhoz hasonló két műanyag félkör,-amit rugó húz össze. A műanyagok végeiben 2~2 tüske,a hozzájuk szerelt vezetékekkel,--ezt kell közvetlenül a füle mögé rárakni. Megfexik,nem visít,egyedül lehet szúrni.

2019. dec. 1. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Egyedül akkor is nehéz ha értesz hozzá. Sok nunka
2019. dec. 1. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
8%

Vidéki környezetemben mindenki disznót vágott és minden nap azt ették valamilyen formában. Mindenkinek lett is egy- vagy többféle betegsége, mire 40-60 éves lett.

Ha lett...


Egy orvosi szaklapból másoltam ki.


"Az orvosi kutatások eredményeit is érdemes figyelembe venni.

A rendszeres húsevők körében sokkal gyakrabban fordulnak elő szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, mozgásszervi degeneratív betegségek, légzési elégtelenségek és az emésztőrendszer különböző betegségei.


A húsban lévő zsír és fehérje együttesének legnagyobb veszélye, hogy elhízást és/vagy érelmeszesedést okoz.

Tizenkét betegség kialakulásában döntő szerepet játszik a húsban lévő zsír pl. zsírmáj, szívelégtelenség, agyvérzés a köszvényről már nem is beszélve" .


Jó disznóvágást.

2019. dec. 1. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
95%
#7 szerinted a pálinka mire van?
2019. dec. 1. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

igaz.

:)

2019. dec. 2. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, ha nem éri meg, akkor hogy van az, hogy minden faluban van 1-2 olyan ember, aki eladásra vág? Lehetséges, hogy azért veszi meg a disznókat, és azért dolgozik a szétszedésükkel, mert jól ki akar .aszni magával? Én inkább azt feltételezem, hogy megveszi a disznót, eladja a húst, és a kettő közti árrésből jól megél. Ami azzal jár, hogy érdemes disznót vágni.

Akik eladásra vágnak, azok általában ketten csinálják, családilag érdemes azért 3-an lenni legalább, hogy ebéd utánra már csak a zsírsütés maradjon. És a pálinkát legfeljebb szúrás után meginni, mert különben a böllér nem találja el a késsel a disznót, és nem is feltétlenül a disznó fekszik alul. Adódtak már csúnya dolgok ebből.

2019. dec. 3. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!