Miért mondják, hogy a szárítógép tartályában összegyűlő vízzel lehet locsolni? Mosószer maradványok nem lehetnek benne?
Meg mintha vasalóba is ajánlották volna.
Ez egy felmelegített víz, mi változik meg benne?
Ti locsoltok vele?
Nem lehetnek benne, mert ez gőzzé alakult víz, ami lecsapódik egy erre való hideg felületen. A mosószer molekulái, illetve a vízben egyébként oldott ásványi anyagok nehezebbek, ezek nem alakulnak gőzzé.
De ha nem vagy benne biztos, szagold meg a kondenzvizet, teljesen szagtalannak kell lennie.
Én bojler kondivizéből locsoltam, nagyon megszenvedték a virágok a kazánra váltás utáni sima csapvizet. Most szárítógépvizet kapnak majd.
A szárítógép tartályában levő víz épp olyan mint amit te esetleg kicsavarhatsz a ruhákból.
A szárítógép a ruhákban levő nedvességet nem párologtatja el és utána nem a gőz nem csapódik le hideg felületen, hanem úgy működik mint egy centrifuga, csak meleg levegőt is fúj és így szárítja meg a ruhákat.
Ez a víz max. a wc-t lehúzni jó.
Na, akkor most nem tudom, kinek higyjek. :D
Próbltam rákeresni, hogy lehet-e ezzel locsolni, de megbízható forrásokat nem találtam, csak ilyen nevenincs oldalakat.
Az egyik azt írta, hogy káros a növényeknek, a mosószer-maradvány miatt.
Elolvastam wikipédián, hogy mi is ez a víz: kiválnak belőle az ásványi anyagok, mint calcium, magnézium, stb.
Tehát még a növények számára sem ad tápanyagot, így nem hiszem, hogy jó lenne nekik.
Szerntem azért szenvedték meg, mert addig nem kaptak semmit, aztán hirtelen nem tudtak mit kezdeni a sokkhatással.
Egy növénynél sokknak nevezzük azt is, ha hirtelen nagy hő éri, vagy nagy hideg, vagy túl sok víz, vagy túl kevés. Szóval ha valami hirtelen megváltozik.
Mivel sehol semmi megbízható forrás nincs arról, hogy ez tényleg jó lenne, ezek szerint ez csak egy városi legenda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!