Azhát... kérdése:
Mik a leg jellegzetesebb hibái egy rossz/elöregedett szimmering-nek?
Figyelt kérdés
Szóval mik azok a hibák amik konkrétan a szimmeringre utalna (láncfűrész) nehéz indítás, melegen nem indul ill hogy tudom kideríteni hogy valóban az-e vagy esetleg egy henger kopás...???2019. nov. 25. 17:50
2/8 anonim válasza:
A szimmering feladata, hogy ne engedje a tengely mellett szivárogni az olajat. Ha nem szivárog, akkor jó. Ha szivárog, akkor nem jó, cserélni kell.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2019. nov. 26. 04:42
4/8 anonim válasza:
Láncfűrész...
Tehát kétütemű.
Ott némi olajfolyást csak megbontás után lehet tapasztalni a szimering körül.
Ha szimeringes akkor nincs indítási nehézség.
Magas vagy össze-vissza alapjárat van. Kis gázadásra is bőg a motor. Teljes gázra a szokottnál is magasabb fordulaton megy a motor (üveghangig).
Néha le sem lehet állítani még gyújtás elvétellel sem.
Kis terhelésre könnyen esik a fordulatszám, fullad, akár le is állhat.
5/8 anonim válasza:
Nehezen indul, sokat kell bemelegednie, hirtelen gázadásra fullad hiába állítod be rendesen a karburátort, állandóan szabálytalan alapját, oldalra döntve leáll vagy vészesen esik a fordulat. Talán ez utóbbi ami elsőre legjellemzőbb. Az olajat nem ereszti hiszen nincs is mit mert nincs hajtóműve, úgyhogy aki előzőleg ezt írta az nem látott még láncfűrészt az biztos.
6/8 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy ezekböl a hibákbol egyik sem jelentkezett mondjuk az alapjárat de ma is használtam és semmi baja sem volt, érdekes jelenség .. kipucoltam a karbit iskapott uj membránt meg uj szimeringet a biztonság kedvéért most jo de a hangja nem tetszik ... nem az a pattogós ha nem az a pörgős és tompa hangja van alapjáraton mind1 nem tudom hogy miéyennek kell lennie... nyomás próbáztam a karbit és jó lett kb 2bar körül nyit a tűszelep és olyan 1,5-1 bar között tartja is a nyomást.. szóval még milyen hibák lehetnek ami befolyásolhatja az alapjáratot ill. Az indítást?
2019. nov. 30. 22:34
7/8 anonim válasza:
Vedd le a kipufogót. Ha tele van olajsárral akkor pucold ki.
Ha nincs eltömődve akkor s kipufogó nyíláson keresztűl nézd meg a dugattyú palástját. Ha az csíkos akkor ott a hiba.
8/8 anonim válasza:
Leg jellemzőbb az ingadozó alapjárat ha döntögeted de ez se mindíg.Stihl 024 pont ugyan ezt produkálta-kopott hengerrel ,Stihl 361 meg indul alapjáraton forgathatom akármerre szépen pattogósan jár teljes gázon meg leáll.Papír forma szerint ez nem szimmering mert nem felpörögve áll le csak simán elpusztul.Szétszedtem és a szimering melett szinte beláttam a csapágyhoz.Folyás az nincs semmi szimmering gondnál-jó is lenne könnyebb diagnosztika miatt de sajna itt nem ereszt hanem pont ellentétesen itt falsot SZÍV és a sok levegő miatt pörög fel mintha kifogyna a tank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!