Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mik a leg jellegzetesebb...

Azhát... kérdése:

Mik a leg jellegzetesebb hibái egy rossz/elöregedett szimmering-nek?

Figyelt kérdés
Szóval mik azok a hibák amik konkrétan a szimmeringre utalna (láncfűrész) nehéz indítás, melegen nem indul ill hogy tudom kideríteni hogy valóban az-e vagy esetleg egy henger kopás...???

2019. nov. 25. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Olajfolyás.
2019. nov. 25. 17:52
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
A szimmering feladata, hogy ne engedje a tengely mellett szivárogni az olajat. Ha nem szivárog, akkor jó. Ha szivárog, akkor nem jó, cserélni kell.
2019. nov. 25. 19:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2019. nov. 26. 04:42
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Láncfűrész...

Tehát kétütemű.

Ott némi olajfolyást csak megbontás után lehet tapasztalni a szimering körül.

Ha szimeringes akkor nincs indítási nehézség.

Magas vagy össze-vissza alapjárat van. Kis gázadásra is bőg a motor. Teljes gázra a szokottnál is magasabb fordulaton megy a motor (üveghangig).

Néha le sem lehet állítani még gyújtás elvétellel sem.

Kis terhelésre könnyen esik a fordulatszám, fullad, akár le is állhat.

2019. nov. 26. 22:56
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Nehezen indul, sokat kell bemelegednie, hirtelen gázadásra fullad hiába állítod be rendesen a karburátort, állandóan szabálytalan alapját, oldalra döntve leáll vagy vészesen esik a fordulat. Talán ez utóbbi ami elsőre legjellemzőbb. Az olajat nem ereszti hiszen nincs is mit mert nincs hajtóműve, úgyhogy aki előzőleg ezt írta az nem látott még láncfűrészt az biztos.
2019. nov. 27. 00:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy ezekböl a hibákbol egyik sem jelentkezett mondjuk az alapjárat de ma is használtam és semmi baja sem volt, érdekes jelenség .. kipucoltam a karbit iskapott uj membránt meg uj szimeringet a biztonság kedvéért most jo de a hangja nem tetszik ... nem az a pattogós ha nem az a pörgős és tompa hangja van alapjáraton mind1 nem tudom hogy miéyennek kell lennie... nyomás próbáztam a karbit és jó lett kb 2bar körül nyit a tűszelep és olyan 1,5-1 bar között tartja is a nyomást.. szóval még milyen hibák lehetnek ami befolyásolhatja az alapjáratot ill. Az indítást?
2019. nov. 30. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
61%

Vedd le a kipufogót. Ha tele van olajsárral akkor pucold ki.

Ha nincs eltömődve akkor s kipufogó nyíláson keresztűl nézd meg a dugattyú palástját. Ha az csíkos akkor ott a hiba.

2019. dec. 1. 10:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Leg jellemzőbb az ingadozó alapjárat ha döntögeted de ez se mindíg.Stihl 024 pont ugyan ezt produkálta-kopott hengerrel ,Stihl 361 meg indul alapjáraton forgathatom akármerre szépen pattogósan jár teljes gázon meg leáll.Papír forma szerint ez nem szimmering mert nem felpörögve áll le csak simán elpusztul.Szétszedtem és a szimering melett szinte beláttam a csapágyhoz.Folyás az nincs semmi szimmering gondnál-jó is lenne könnyebb diagnosztika miatt de sajna itt nem ereszt hanem pont ellentétesen itt falsot SZÍV és a sok levegő miatt pörög fel mintha kifogyna a tank.
2020. máj. 17. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!