ÉTI-T-25 gázkazánom szeretném le cseréltetni. Mi mindennel jár, papír, munka engedélyek, és kb anyagiak? Nem most csak előre gondolkodom, jövőre pl.
Gázterv kell hozzá.A papír ügyeket a tervező intézi.
A jövő árai még nem tudhatók,de az biztos ,hogy felfelé mozdulnak el .A gáz szolgáltató ebből ki van hagyva .
Villanyszerelőt is keresni kell,még pedig olyat,aki megcsinálja az érintésvédelmet,és erről jogosult is papirt kiállitani .
A fűtés,és maga a lakás 35 éves. Csövek?? Akkori 5"-tol a 1" ig.
nem áll szándékomba a csöveket le cserélni, mert a pénztárca tartalma véges.
A kazán menete érdekel és megközelítőleg lehet árat írni. Akik mostanában cseréltek tudnak pl írni
10%. Kazán típusa stb gondolom talán mindent leírtam.
Bízom benne vannak gázszerelő, és olyan emberek is akik ezen már túl vannak, és értelmes válaszokat kapok nem trolkodást...
Hívd fel a szolgáltatódat. Kérj EGYSZERŰSÍTETT KÉSZÜLÉK CSERÉhez, szerződött partnerek telefonszámát.
Ő kijön elmondja mik a tennivalóid (készülék vásárlás füstelvezetés megoldása, stb...)
Ledzereli a régit felszereli az újat, elintézi a papírmunkát. Ezután beüzemeltetheted az új kazánodat.
Ehez nem kell gázterv meg van 3 nap alatt minden. Így a legolcsóbb.
Anyagiak: sokmindentől függ. Nagyok a különbségek munkadijban az országrészek közt. Van ahol egy kazán bekötés 50. Van ahol 100 em takarja be. Beüzemelés is 25-80 között mozog.
Van ahol megengedik, hogy a falon kívül vezesd az égésterméket, van ahol csak a kéménybe engedik beépíteni.
Tehát nem mindegy, hogy egy métert kell csövezni vagy 6-ot.
De ha a pincében van a kazán és emelet is van akkor több mint 12. Itt már a koax cső bizonyos típusoknál már többe kerül mint a kazán.
Kazánt lehet venni 200 körül is. Egy jó a 400 alatt van valamivel.
Éti kazán: van hozzá alkatrész bőven, megfizethető áron. Megfontolás tárgyává tenném a felújítását (kazántest, gázszelep, szivattyú csere). Kiegészítve egy időjáráskövető fűtésvezérléssel.
Így még évtizedekig üzemben tartható, a vezérlésnek köszönhetően több mint 20% fogyasztáscsökkenés érhető el töredék beruházásból.
Amit így megtakarítasz egy kazáncseréhez képest abból meg szigetelheted a házad egy részét.
Kedves mindentudó99.
Bocsi nem megsértésnek szántam, Én maga a kazánra asszociáltam, és talán ezért fogalmazódott meg benn a trolkodás.
Köszön a válaszod és még egyszer bocsi.
UI: Kellemesen csalódtam, mert sajnos sokan itt töltik , vezeteik le a felesleges energiájukat, ahelyett, hogy a kérdésre próbálna értelmes választ adni. Ja és nyomják a pirosat. hmmm brrr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!