Cirkó fűtéssel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Érdemes konvektoros fűtésről átállni?
Szigetelni éri meg első körben.
A barátom már vagy 5 éve halogatja a cirkót, mert a szigetelés után (12 cm a falon, 20 cm a padláson) felé csökkent a gázszámla a 30 éves fég konvektorokkal.
A mika cirkó szerintem zsákutca.
A ház hőigényét kell csökkenteni. Kis hőt nem csak olcsóbban, de sokkal egyszerűbben is termelsz.
"Az egyik parapettes konvektor helyére be lehetett építeni, nem engedélyköteles, direkt 6kW a teljesitménye, ennél nagyobb már nem engedélyezett parapettesbe."
Turbós (ma már csak ilyen van) kazán oldalfali kivezetéssel! Gyakorlatilag ugyan ez. Csak nem parapettnek, hanem csőnek hívják. Pár éve leég szigorú szabályai voltak, hogy hol és hogyan lehet oldalfali kivezetést létesíteni. Nálunk pl csak úgy engedélyezték, ha a tetősík fölé vezetjük. Elég hülyén néz ki ez a megoldás. Jön ki a falból az eresz alatt 40-50 centivel a cső. Kijön az ereszcsatorna széléig. Ott kap egy könyököt és felfelé van vezetve az eresz mellett a tető fölé kb 1 méterrel. Kb úgy néz ki, mint egy modern képzőművészeti alkotás. De a kéményseprők csak így vették át.
Pár éve mióta nincs kötelező kéményseprés, azt látom a környékünkön hogy boldog, boldogtalan lógatja ki a falon a csövet, olyan helyeken, ami pár éve az akkori GMBSZ szerint egyértelműen teljesen szabálytalan lenne.
A cirkóhoz 2 dolog kell ugye, mint gáz s villany.
Ha egyik nincs, akkor fűtés sincs.
Aztán sokkal vacakabb karbantartani bár, aki pénzzel bírja, az tartassa.
A túlnyomás szelep, ha gebaszol, akkor meg csepegteti a vizet ki...
Idővel a keringtető mocit cserélni kell s egyebeket is ugye.
Konvektor meg kibír jó pár évet himihumi ráköltéssel, én ezt vontam le tanulságnak.A konvektor "hője" az valamelyest természetesebbnek véltem, mint a cirkóét s erőteljesebbnek.
Havi számlák esetén meg a konvektor volt a nyerő.
"Havi számlák esetén meg a konvektor volt a nyerő."
Ez az ami hihetetlen!
Vagy nem ugyanolyan az összehasonlítás alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!