Van egy Ferroli kazánunk, mely nyomásproblémára panaszkodva nem kapcsol be, pedig jó a nyomás. Mi lehet a baj?
Pontos típus: Ferroli Domiicompact F24.
A kazán a termosztát bekapcsolása után hirtelen bekapcsol, majd kikapcsol (először csak "normál üzemet jelez", majd az eco el kezd villogni (középső sárga). Használatija szerint nyomásprobléma:
Van 3 db nyomásjelző a kazánnál. Mindhárom 1,5-2 bar között van, feltöltöttem, gondolván ez a probléma oka. Szivattyút kikapcsolom, akkor a nyomás vissza esik az egyiknél.
Melegvíz is róla megy, az működik, habár a jelzés után kb 5perc múlva lesz ismét vizünk. (Gondolom ekkor "reseteli" magát, hogy fogadja a melegvíz jelét)
A levegő az összes radiátornál ki lett engedve, illetve próbáltam a padlófűtés letekerésével, de nem lett jobb a helyzet.
Tervben van, hogy hívunk gázszerelőt a napokban, csak probléma, hogy az ismerős gázszerelők közül egy nyugdíjba vonult, egy meghalt, egy meg milliárdos lett.
Valakinek ötlet? (Semennyire nem értek hozzá, a hétvégén szedtem össze egy minimális tudást a gáz/termosztát témában...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!