Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakótelepi vízórát hogyan...

Lakótelepi vízórát hogyan zárhatnám el?

Figyelt kérdés

Csöpög a csapom. A WC panelban lévő vízóra elzáróját meg sem bírom moccantani. Befújhatom WD40-el? Ha igen, melyik részén az elzárónak?

Köszönöm, ha segítetek.

2019. szept. 24. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

a tekerő tövénél próbáld meg befújni. De lehet jobb lenne ha valami csőfogóval benyúlnál és nagyobb erőkarral esetleg el tudnád fogtani a tekerőt. Valami ilyesmi lehet gondolom:

[link]

itt a kék tekerő alatti tengelyt kellene valahogy becélozni. Elvileg adnak egy hosszú vékony piros csövet a wd40 -hez,azzal talán belehet fújni. De ha valami nagyobb erőkarral rátudsz feszíteni az megoldaná a dolgot. eltörni nem igen fogod. Bár ritkán előfordulhat.

2019. szept. 24. 21:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, de nekem más fajta az elzáróm. Remélem, sikerül a fotót feltenni. Az a piros szárnyas, csak a csövek függőlegesen vannak nálam.

[link]

2019. szept. 24. 23:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz, csak más a dizájn. Csőfogó vagy egy darab félcolos csövet rátolsz és izom.
2019. szept. 25. 09:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Előbb próbáld NAGYON ENYHÉN, nehogy elpattanjon, megrepedjen - megkocogtatni, hátha a vízkő (ami akadályozza az elfordítást)meglazul. Utána jöhet a befújás és a karos lazítóval az elfordítás.

Hogy senki mással soha ilyen probléma ne forduljon elő, mindenkinek ajánlom, aki ezt olvassa, hogy fogadja meg a tanácsom és adja tovább:

MINDEN EGYES VÍZCSAPOT (hideg- és melegvíz, fűtés)

LEGALÁBB NEGYEDÉVENKÉNT EGYSZER MEG KELL MOZGATNI, ELCSAVARNI, különben a lerakódott vízkő nem engedi egykönnyen elfordítani. ISMÉTLEM: MINDEN EGYES CSAPOT A LAKÁSBAN - ELCSAVARNI!

2019. szept. 25. 11:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a segítséget! Nekiveselkedek .
2019. szept. 25. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Sikerült?
2019. szept. 25. 22:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Ma veselkedtem neki. Nem ment gyorsan, de végül sikerült megmoccantani. Csak WD40-et használtam.

Most a mosogató elzáróit keltem életre .

Köszönöm mindenki jótanácsait !

2019. szept. 26. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!