Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt lehetne spórolni...

Mennyi pénzt lehetne spórolni éves szinten, ha a WC-t a mosógépből kifolyó vízzel öblíteném le?

Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 14:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%
A mosógép vize fél nap alatt eléggé be tud büdösödni. Én legalábbis utálom a szagát. Ezért (se) tárolgatom.
2019. aug. 24. 16:53
 12/12 anonim ***** válasza:
90%

#5 Új házaknál egyre többen (lehetőségtől függően) alkalmazzák a szürke vizet. Pl. akár fürdésre/zuhanyzásra is alkalmas vizet lehet esővízből előállítani egy csírátlanítóval, meg egy egyszerűbb 3 lépcsős aktívszénnel kombinált szűrővel. Fürdésre, mosásra, wc-re tökéletes.

Elég sok ilyennel találkoztam az elmúlt években, szerencsére vannak már tudatosan gondolkozó emberek, akik preferálják az ilyesmit.

Abban viszont igazat adok, hogy ez nem tízeres tétel, de még csak nem is százezres hanem bővel milliós, főleg ha utólag kerülne kiépítésre. Ha most építenék új házat akkor biztos tennék szürke vizet is, ciszterna+esővíz, vagy fúrt kút megoldással.

Azt nem tudom ez a használt mosógép lé mennyire lenne alkalmas wc öblítésre szűrés nélkül.

Már csak abból kiindulva, hogy a modern wc tartályok (főleg a beépített) elég kényesek a víz tisztaságra. Akár pár homokszem is okozhat olyan galibát hogy nem zár el a szelep rendesen és csordogál a víz a tartályból.

2019. aug. 24. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!