Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Déli fekvésű 10. emeleti...

Déli fekvésű 10. emeleti lakás ilyenkor nagyon meleg?

Figyelt kérdés
Az egész délre néz, konyha, s a 3 szoba ablaka. Gondolom ilyenkor nagyon meleg lehet, főképp a félszobák. Hány fok lehet egy ilyen lakásban?
2019. aug. 20. 23:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
ssaa. De a sötétítők is belül vannak nem? Tehát az üveg felmelegszik. De az akkor is nagyon jó. Redőnnyel vajon mennyi lenne. Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 21. 22:38
 12/15 anonim ***** válasza:
69%

DK-re néz az erkélyes nappali (az erkély fölött üvegtetővel, ami kissé árnyékol) és egy szoba. A nappali ablakán csak egyszerű világos függöny van, előtte magas növények is vannak. Az erkély miatt ide nem süt be a nap. A szobán van a függöny mellett a kissé sötét elsötétítő függöny.

ÉNy-ra néz a konyha (függönnyel plusz egy vastagabb, sötét függönnyel) és a háló (ezen a függöny mellett van egy világos, sűrűbb szövésű, függöny).

Fentebb írtam, hogy a panelprogram keretében 16 cm vastag szigetelésünk van. Mi legfelül, a 10. emeleten, lakunk és a panelprogram keretén belül a tetőt is hőszigetelték úgy, hogy a tetőpanelokban levő üregeket beöntötték (bepréselték) szigetelő anyaggal. Azelőtt sem ontotta a mennyezet a meleget.

Az elmúlt télen a radiátorok hőszabályzói végig 1-re (egyre) voltak állítva és a lakás minden helyiségében 23-24 C° között ingadozott a hőmérséklet. Napközben szükség szerint szellőztettünk.

A szigetelés költségei a közös költség emelkedésével jártak. Erre az OTP-től kölcsönt vettem fel (10 éves futamidővel), így most HAVONTA szűk 19-ezret fizetek a régi 7,5-ezer helyett.

2019. aug. 22. 08:02
 13/15 anonim ***** válasza:
A fentebbi válaszomból kimaradt, hogy mivel legfelül lakunk, így a fűtővíz visszavezető csövei a mennyezet alatt futnak, eléggé melegek és fűtenek. Továbbá az egyik radiátor hőszabályozója elromlott és ott nem lehetett beszabályozni a hőt, tehát fűtött. A szobák ajtajai állandóan nyitva vannak (voltak, télen is).
2019. aug. 22. 08:58
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

"ssaa nevű felhasználó válasza:

Én nem kételkedem abban, amit írsz a lakásodról de megkérlek szépen, hogy ne folytass ellenpropagandát, mert amit én írtam a hőszigetelt lakásomról, az színtiszta igazság."

Ha megírom a valóságot, az már "ellenpropaganda"??!

Senki sem vitatja, hogy most a hűvösebb napokban "csak" 27 fok volt nálad.

(Amúgy NEM rólad szólt, csak éppen magadra vetted.)

De inkább azt írd meg, hogy a valódi nyári hőségben mennyi volt nálad?! Vagy az már nem hangzik jól?

Mint köztudott a hőszigetelés csak télen számít.

Nyáron csak annyit, hogy később forrósodik fel a lakásod, viszont ott -a hőszigetelés miatt- még akkor is hőség lesz, amikor már lehűlt kint az idő.

Történetesen az anyósom pont egy panelben lakik Óbudán a 8.-on és nem volt ritka a nyári hőségben 30-36 fok a hőmérőjén, és még akkor nem kezdett el főzni a sötét konyhában, ami tovább emeli a lakás hőmérsékletét bizony, 40 fok fölé.

Kérlek, te se folytassál "ellenpropagandát".

Akiket belinkeltem, és írták itt a gyíkon, hogy náluk is 40 fok volt, kérlek, hogy nekik is írjál valami viccesett és jól pontozzad le őket is így utólag.

2019. aug. 22. 09:53
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
Látom, a 14-es nem hiszi el, amit írtam, pedig világosan megírtam, hogy a színtiszta igazságot írtam a lakásom hőmérsékletéről. Azt is írtam, hogy 16 cm vastag hőszigetelést kapott. Ezzel én befejeztem a vele való véleménycserét.
2019. aug. 22. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!