Fürdőszobai penész eltüntetése ventilátorral?
Figyelt kérdés
Kis lakótelepi fürdőszoba sötét foltokkal a csempe fölött, gondolom penész. Van értelme az ajtóba állítani egy ventilátort, és ha igen, merre fújjon, és mikor várható eredmény?2019. aug. 20. 12:11
1/8 anonim válasza:
Attól nem fog eltűnni, vegyél penészölőt. Vagy hypo, csak óvatosan.
2/8 anonim válasza:
Nem múlik el tőle, sőt a spóráit még jól szét is fújod. Penészölővel kell kezelni, a párát pedig csökkenteni ott. A penésznek meleg és nedvesség kell
3/8 anonim válasza:
Nekünk elektromos párátlanító van. Léteznek kis teljesítményűek csak fürdőszobába és erősebbek nagyobb szobába.
Mindenképpen elektromosat vegyél, a tablettás nem sokat ér.
Ami még jó az elektromos párátlanítóban, hogy desztillált víz lesz a végeredmény, ami jó autóba, gőzölőbe, vasalóba.
Ha nincs a párátlanítóba építve páratartalom mérő, akkor azt is érdemes külön venni. Mi 60%-os páratartalom felett mindenképpen bekapcsoljuk a párátlanítást.
A megnévő penészt akkor is ki kell irtani. Fürdőszobában jó a sima ecet is rá.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenképpen tenni fogok valamit az ajánlottak közül.
2019. aug. 20. 15:04
5/8 anonim válasza:
Én penészgombaölő szerrel tüntettem el (spray formában SPAR, ALDI stb.).
6/8 anonim válasza:
Sanytol spray és párátlanito, ahogy írták. Én a csempét zuhanyzás után gyorsan áttörlöm egy száraz ronggyal.
7/8 anonim válasza:
A zuhanykabin oldalait mi is letöröljük, így kevesebb nedvességnek kell elpárolognia a kabinban, tehát kisebb az esélye a penészgombák elterjedésének. A vízkőlerakódás esélye is kisebb.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jó ötlet
2019. aug. 21. 11:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!