Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen Győrben élni (szolgálta...

Helota kérdése:

Milyen Győrben élni (szolgáltatások, tömegközlekedés, közbiztonság, kisebbség, stb. )?

Figyelt kérdés

2019. aug. 10. 00:08
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Szolgáltatások: mint minden ekkora nagyvárosban, pláne ahol van fizetőképes kereslet, vannak boltok, vannak szolgáltatók.

Tömegközlekedés: A régiós átszervezés óta Szombathely a központ. Az átszervezés oka pedig az volt, hátha az addig is alulfinanszírozott tömegközlekedést lehet még olcsóbban üzemeltetni. A válasz tautológikus: természetesen lehet, csak a színvonala lesz még alacsonyabb. Jelenleg ezt éljük át. Az alacsony színvonalú tömegközlekedés miatt egyre többen járnak autóval, ezért csak akkor van zsúfoltság a buszokon, amikor diákok iskolába mennek és onnan hazamennek.

Közbiztonság: szerintem nagyon jó.

Kisebbség: van valamennyi, de nem rontják le a közbiztonságot. Leginkább Újváros, Sziget, Gyárváros és Adyváros nevezetű városrészekben éldegélnek. De nem teszik lakhatatlanná azokat. Én pl. Gyárvárosban élek, teljesen elégedett vagyok a közbiztonsággal.

Elég nagy a forgalom, sok a forgalmi dugó. Mivel gazdag város, ész nélkül mindig mindent átépítenek (kell a haveroknak a megrendelés), ezzel sokszor rosszabb helyzeteket csinálnak, mint ami volt.

Nagyon drága bérelni és venni is ingatlant. Ez a sok, jól fizető munkahely egyenes következménye.

A belvárosnál folynak keresztül a folyók, ott sok hangulatos szakasz van, ahol jó sétálgatni, üldögélni.

De olyan történelmi belváros, várral, mint mondjuk Veszprémben, itt nincs.

2019. aug. 10. 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
az első tökéletesen leírta, szerintem is ez a helyzet.
2019. aug. 10. 01:38
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
annyival kiegészíteném, hogy de, van történelmi belvárosa Győrnek, ami ráadásul szinte egészében fel van újítva. Műemlékekben a főváros és Sopron után a harmadik leggazdagabb város műemlékekben. Szerintem az egyik legszebb város az országban.
2019. aug. 10. 01:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tömegközlekedés itt a legrosszabb egész Magyarországon. Gyalog 15 percre lakom a belvárostól, de errefelé egy busz jön be a belvárosba, délelőtt van amikor csak óránként és sokszor kimarad egy járat.
2019. aug. 10. 08:48
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Alapvetően drága, ingatlant venni, bérelni.

Munkahelyek vannak, jobban fizetőt lehet találni mint elmaradottabb régiókban, de legeslegnagyobb kereslet a több műszakot vállaló betanított munkásokra van.

Épülnek a társasházak, mintha nem lenne holnap.

Audi nélkül semmit nem ér az egész.

Kisebbség inkább bizonyos területekre koncentrálódik.

Közbiztonság érdekes kérdés, bármimet is ellopták, megrongálták soha nem lett meg az elkövető. Autókra, motorokra gondolok.

Én itt élek, nem esek hanyatt tőle, aki csak a hírekben látja annak talán csábító.

2019. aug. 10. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, a legfontosabb. Szakembert nem találsz. Ha valamit csináltatni akarsz, bármi felújítás, épületgépészet és magad nem tudod megcsinálni akkor legyen nagyon sok pénzed és még akkor is lehet hogy hónapokat várhatsz amire egy villanyszerelő, vagy csőszerelő megszán.
2019. aug. 10. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

Közbiztonság nem olyan jó, a biciklimet kétszer is ellopták a belvárosból fényes nappal, forgalmas helyen.

Egyszer este 10kor a kisebbségiek támadtak meg marcal 1-en, egyedül sétáltam ők meg 5-en voltak, minden ok nélkül el kezdtek rugdalni, sikerült elrohannom. Ez 10 éve volt, azért javult azóta a közbiztonság.

Szakember meg nincsen.

2019. aug. 10. 12:19
 8/8 anonim válasza:
0%

Hiába mondják, hogy az egyik legélhetőbb város itthon, nagy kamu az egész.

Az Audi nélkül semmit sem érne, ha a belvárosban sétálsz, legalább 10 bolond rádakaszkodik, rosszabb esetben megtámad, mindennapos a lopás, sorra tűnnek el biciklik, sérülnek autók(rendőri intézkedés a sokadik panasznál sincs, vagy ha van is, az pont olyan hogy semmilyen) a legtöbb városrész tele van szeméttel, és az emberek nagyrésze közömbös, érzéketlen, nem hogy nem "segítenek fel" még beléd is rúgnak.

Munkahely szempontjából jó, szerintem viszont iskolákéból kevésbé. Ja, és az iskolák egy része is jó szar.

Adyváros meg egy kalap retek, szerintem, szóval ha valaki azt dícséri, ne hidd el.

Az viszont igaz, hogy elég sokféle üzlet van. A szórakozóhelyek helyett meg inkább kocsmát, beülöset kell keresni, ha nem akarsz szétdrogozott kinderkommandóval talizni.

De összességében nem ajánlom:)

Nem akarok megsérteni senkit se aki szereti Gyort.

2019. aug. 31. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!