Mennyire lenne drága ha asztalosokkal csináltatnék egy teljes szekrénysort?
Attól függ miből szeretnéd. Ha mondjuk táblásított minőségi vörös vagy borovi fenyőből akkor akkor az lényegesebben drágább lesz mint egy bolti bútorlapból készült.
Viszont az asztalosok 99%-a már bármit elkészít bútorlapból is, és nem kell másfél évet várni rá 3x áron ahogy az #1 írta. Gondolom még életében nem csináltatott semmit asztalossal csak hallott valamit aztán beböfögött egy választ a kérdés alá.
2 éve csináltattam a gardróbba egyedi szekrénysort, amit az IKEA-ban kinéztem mezei fehér az 400 ezer lett volna, asztalos 360-ból kihozta 1,5 hónap alatt gyártással és beszereléssel.
A katalógusból rendelhető, illetve lapra szerelt bútorok alá nem nagyon tudnak lemenni árban, csak a minőség rovására.
Az asztalosok inkább egyedi megoldásokban jók: nem derékszögű sarkok, egyedi elképzelések.
Meg természetesen az igazi fa bútorok, de ott elemenként egy millióval nyugodtan számolhatsz. Viszont egy politúrozott bútor családi hagyaték lesz.
Egy jó minőségű bútor a boltban is drágább. Lehet olcsó lapraszereltet venni, de írtad, hogy az nem tetszik (nem véletlenül)
Kérj egy árajánlatot asztalostól, aztán meglátod! Tényleg hatalmas a szórás, mérettől, anyagtól, vasalatoktól függ.
köszi a válaszokat. nem néztem ki semmit. egyedi elképzeléseim vannak. nemnagyon értem h miért csinálják a szekrényeket nagy nehéz fából--leginkább csak valami furnéros vacakból- vagyis amikor a szekrényem ajtócsattját cseréltem ki akkor össze-vissza porladt.
nem értem h miért olyan nehezek stb. a ruhák nem olyan nehezek. könyvek sem. legalábbis ha szandra féle bútort nézzük akkor kevesebb könyv is fér el. nem úgy mint a régebbi szekrények.
én magam tudnék csinálni szekrényt, de csak műanyagból. és ugyebár az nem túl szép. egy polc műűanyag 25 kg-ot képes elbírni. vagyis bőven elég a ruhákra és annak a 30 db könyvnek.
ha műanyagból hozom ki akkor kb. 80 000ft kész lenne és kb fél év. munka mellett 1 év.
ez a helyzet. ezek a gondolatmeneteim.
asztalossal fogok csináltatni konyha pultot és konyha szekrényt és sarokszekrényt. láttam h milyen szépeket tudnak készíteni. valamint lambériáztatni is fogok. szóval jó sok tervem van az asztalosokkal.
ja és a mostani szekrényeket ugy csinálják h egyben kell összerakni. vagyis nemnagyon mozdíthatóak. ami fontos lenne nekem,mert még nincs új padlóm. az új padló készítésnél fontos h akik leteszik a padlót jól eltudják mozdítani a szekrényt. az egész szekrényt szét kell szednem h letudjak padlóztatni. és a szétszerelt vackot hova tudnám tenni? sehova. nehéz is a szétszerelés és mégnehezebb összerakni. nagyon nehéz volt összeszerelni. nem értem h miért ilyen ostobák a szekrénykészítők.nem gondolkoznak sohasem. sokat néztem és mindegyiknek hasonló vagy több problémái voltak. aki először vásárol bútort persze h nem gondol ezekre. aztán később döbben rá és bánhatja az egészet.
volt olyan munkatársam aki azt panaszolta h a szekrények ajtajai nem is egyformák. vagyis ha becsukva voltak a szekrények valamejik mindíg nagyobb volt. akkor befuratta lejjebb h egyformák legyenek. de hiába, nem a rossz összeállítással volt a gond hanem az h valóban nagyobbra csinálták. volt aki azt panaszolta h csámpásak az ajtajaik meg volt aki azt mondta h görbe a bútor oldalt és a másik szekrényelem között fennt nagy rés látszódott.
eszeveszett drágák és tele vannak hibával. ennyire nehéz odafigyelniük a gyártóknak/tervezőknek?
egy asztalos nemigazán szeret hibázni. ráadásúl később jelezhetjük felé ha valami gond van. de egy gyártott szekrénynél nem lehet ezt megtenni.
az asztalos biztos megnézi a gondokat és biztos megpróbálja kijavítani. szerintem jók az asztalosok. kár h egyre kevesebben vannak. legalábbis nálunk.
nálunk inkább használtan vesznek szekrényeket, mint ujjonnal vagy asztalossal készítve. régebben azért igényesebbek voltak a gyártók, mára nem azok. ezért keresik a régi szekrényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!