panelben lakok. nem hiszem h baj lenne ha falba tartaná a nedvességet.
eléggé megútáltam a glettet és a szokványos festékeket. a radiátorom kijukadt és a fal felszívta a vizet. a glet vizes lett és púpos-repedezett. a festék pedig kióldódott és minden festékes lett.
csak ezért érdeklődtem.
szobámban a radiátor csövét festettem zománccsal és a falra is került. észrevettem h jobban kijavítja a falhibákat mint a glett.
erősen gondolkozok azon h zománccal fessek. van is olyan szín mint a falaim színe.
Lehet festeni, de:
- Le fog csapódni rajta a pára, nedves lesz belül a fal, elkezd majd penészesedni meghasonlók
- Soha többet nem tudod leszedni
Ha jó minőségű falfestéket használsz, azt soha sem oldja le a víz (Dulux, pl.). Azért meg ne használj zománcot, mert nincs szépen kiglettelve.
a konyha végig csak egy linóleum volt rajta. sok víz ment a padlóra. a linóleum alatt nem penészesedett.
a fürdőben is csak linóleum van. na ott mégtöbb víz került a padlóra s még a fal is csak linóleumos- pocsékul van rajta már leesik. mégsem penészesedett.
ezek mitől nem penészesedtek ha sok-sok víz került a padlóra és a faléra is?
sehol nem írja azt h benedvesedik a zománc alatt béármi s penészes lesz.
fát is szokrtak festeni. na az szokott nagyon vizes lenni-mégsem penésuzesedik a zománctól.
azt is írja h
A festendő felület védelme: A fém későbbi rozsdásodásának megakadályozása érdekében a felületet fessük át zománcfestékkel.
tehát ha fémet is festenek vele akkor pláne nem kerül alá víz meg pesnész és nem rozsdásodik stb.
honnan veszed vagy hol olvastad h a zománc alatt penészes lesz minden??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!