Gáz vissza kapcsolása hogyan történik?
Sziasztok.
Már egy éve le van kapcsolva a gáz, tartozás miatt. Az óra fent van csak lezárták, leplombálták.
Én most kifizettem minden számlát, és elindítottam a visszakötést.
Sajnos rossz hirként azt kaptam hogy akár három hónap is lehet a visszakötés, de semmi több részletet nem kaptam arról hogy mennyit kell fizetnem, és milyen műveletekre van szükség a vissza kapcsoláshoz. Egyetlen egy parapetes gáz konvektor van a házban.
Azt már megtudtam hogy nyomásmérést teszt kell, és egy gázszerelő aki átnézi a rendszert.
A kérdés az hogy én már most megrendelhetem egy alvállalkozótól a nyomásmérést ?
Hívhatok egy hivatalos gázszerelőt ?
Mivel a gázművektől csak anyyi választ kaptam hogy majd egyszer hívnak és majd kijön valaki töllük, ezért én már előre megcsináltatnám ezeket a vizsgálatokat, ha persze elfogadják, és nem fogják azt mondani hogy igy is ugy is ők is elvégzik ezeket a vizsgálatokat.
Nem szeretnék kétszer fizetni, viszont ha lehet előre megcsináltatnám a teszteket.
A rossz hír,hogy MINDENNEK a legutolsó szabványnak kell,hogy megfeleljen.
Lesz pár gond,attól függ,milyen rég lett kiépítve az egész Ha régi,menetes kötés van valahol,az nem megfelelő,ha a csapok a régi kékek,az mind~mind csere,a földelés rá kell hogy legyen kötve az óra fölötti csőre,és a két cső össze kell,hogy legyen kötve.
Csak olyan szerelő nézheti át aki a szolgáltatóval partnerségi szerződésben van.Vagy is más is nézheti,csak nem fogadják el.
Aztán... valószínű,hogy kérnek vill.szerelőtől EPH-jegyzőkönyvet is.Ezzel egyidejűleg,a földelést is rá kell kötni szabványosan a gázóra fölötti csőszakaszokra.
Az ország területén más-és más szigorral intézik ezt a dolgot...én itt Szegeden "semmi jóra" nem számítanék.
Köszönöm a választ.
Jó lenne tudni kik azok akik szerződésbe álnak velük. Tudomásom szerint ők is alválkozokat hivnak ezekre a munkákra. Nem minden esetbe a főgáz, vagy főtáv emberei csinálják ezeket.
Én csak szeretném felgyorsítani a dolgokat. Hívnák villany szerelőt, nyomásmérőt, csak jó lenne tudni kit fogadnak el.
Ha rajtuk múlik minden egyes szerelőt, több hetes különbséggel küldik ki az embereket.
Olyan nincs hogy nem adnak választ.
Addig nem állok fel az asztaltól amig nem adnak választ minden kérdésemre.
Mivel te csak egy egyszerű ügyintézővel tudsz beszélni aki csak a papír munkához ért, a bekötési műveletekhez nem, igy csak annyit tud mondani hogy majd keresni fogják magát.
Hiába mondod hogy addig nem állsz fel az asztaltól, ott öregednél meg.
Sajnos nem ugy vannak a dolgok ahogy mi elképzeljük, vagy ahogy szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!