145 amperes inverterhez elég az 1 mm keresztmetszetű hosszabbító?
Nemrég vettem egy inverteres hegesztőt és készítettem is ezt azt vele, egész jól működik de néha csak úgy leáll. Van rajta túlmelegedést jelző led, és akkor kéne lekapcsolnia ha ez elkezd világítani a papírja szerint (már ha jól értelmeztem). Ilyenkor kb 3 perc múlva már használható a gép, de nem tudom hogy ez végülis tényleg túlmelegedés-e, vagy esetleg kevés neki a hosszabbító?
Már csak azért nem gondolom hogy túlmelegedne mert csak 70 amperen használtam, nem világít a led, csak néhány centis varratokat húztam, és 60% os a bekapcsolási ideje ami pedig azt jelenti hogy 10 percből 6-ot használhatom folyamatosan (javítsatok ki ha nem ezt jelenti) amit nem teszek ahogy említettem.
Szóval arra lennék kiváncsi, kevés-e neki az 1 mm keresztmetszetű hosszabbító 10 méteren, 70 amperen használva a gépet?
Akármilyen tanácsot szívesen fogadok, és előre is köszönöm a válaszokat! :)
Az előző a #6-os nak szólt.
A többieknek pedig köszönöm, valószínűleg egy 2,5-öset szerzek be akkor, akár gyárit, akár darabokban.
Pedig, #6 és utána, te nem érted. A 70 A hegesztőáramnak annyi köze van a hosszabbítóhoz, hogy azon ilyenkor mondjuk 12 A folyik át.
Kérdező, én nem hinném, hogy ha 70 A-en nyomtad megszakításokkal, akkor jogos lenne a leállás emiatt, hiszen az a 60 % a linkelt adatlap szerint a felső áramhatárra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!