Milyen anyaggal lehet megragasztani (vagy tömíteni) egy fém hordót, amit vízgyűjtésre szeretnék használni?
Adott egy 200 l-es hordó, amiben 30 évvel ezelőtt fűtési gázolajat tároltak. A teteje teljesen ki lett vágva, az alja (feneke) viszont több ponton korrodálódott. Több darab 4 mm vagy kisebb átmérőjű lyuk van rajta.
Ezt szeretném javítani.
A fenéklemez külső oldalát megcsiszolnám és a lyukakra fémlemez darabokat ragasztanék. Vasat vagy alumíniumot. Ezek vannak itthon.
Milyen ragasztót ajánlanátok a feladatra?
Köszönöm a válaszokat.
"... belenyomnék egy tófóliát, a tetején körbe kihajtanám, körbe egy gumipókot és szevasz."
Ez volt az eredeti elképzelés, de arra gondoltam, hogy gyors ideiglenes megoldásnak a ragasztás is megteszi.
Mivel a hordó oldalfala ép, szép tiszta és korróziómentes belül is és kívül is. Gondoltam, hogy a fenéklemez leggyorsabb és legolcsóbb javítása, ha befoltozom a problémás részeket. Akár az egész alját egyben valamilyen lemezzel.
Én a helyedben vagy műanyag hordókban gondolkodnék,vagy köbös tartályokban.
Azok soha nem lyukadnak ki a rozsdától...
Többe kerül a leves mint a hús...nem érdemes bajlódni vele mert veszel ragasztót 2-3-4 ezer forintért, ami kb. egy hétig fog tartani.
Hozzáteszel még egy kis pénzt és veszel egy műanyag hordót ami életed végéig kiszolgál.
Így van, jól írják, ha megragasztod 3 helyen, akkor jövőre lesz 6 új lyuk. Rövid távra egyébként egy átmenő csavarral is oda lehet fogatni, alul-felül lemezdarab, köztük gumiám vagy szilikon, ha van otthon.
Vagy egy überolcsó, csak büdös megoldás: a szomszéd elkért tőlem egy ugyanilyen lyukas hordót. Vízszintes felületre tette, belehajigált egy csomó rossz nejlont, meggyújtotta, és azok megolvadva szépen eltömítették a lyukakat, a hordó alján lett egy nejlonbevonat. (Amikor már meg voltak olvadva, légmentesen lezárta a tetőt, hogy kialudjon a tűz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!