Csavar külső átmérőjét mérve tolomérővel, merre kerekitsünk?
Megmértem a külső átmérőt, ami 19,72mm
Emlékeim szerint felfelé kell kerekiteni, tehát egy 20-as menetmetsző kell hozzá. Valóban felfelé kerekítünk ?
Mindég felfelé kerekítünk.
Amúgy a csavaroknak van menetemelkedésük is,nem csak átmérőjük...
Menetfésűvel szoktuk ellenőrizni, kb. 1.000-1.500Ft-os tétel.
Előttem szólónak:
Lehet menetemelkedést csavar anyával is ellenőrizni,legolcsóbb,és leggyorsabb megoldás.
Ha az nem megy rá,akkor nem átlag menetemelkedéssel van,és akkor már kell a menetfésű...
#6 Lehet, igen. Erről eszembe jut egy régi történet. Valami kisebb acélszerkezetet raktunk össze, M8-as csavarokkal. Egy kupacba volt meg egy csomó anya, ott döglött évek óta. És az anyák az istennek se akartak rámenni az M8 normálmenetre. Mondom kollégák, én megvizsgálom az anyát. Ráraktam a menetfésüt, hát 1-es volt az emelkedése...
Szóval a legprecízebb megoldás valóban a menetfésű. Mondjuk külső menetnél tolómérővel is megállapítható hogy ffinommenetről van -e szó.
Ha át akarja vágni a menetet, akkor anya nem biztos, hogy rámegy akár az elejére is.
Én bizonytalan esetben fogom a tolómérőt, megmérek 10 menetet, elosztom, és így már nem mérhettem olyan pontatlanul, hogy tévedjek a mérettel. (Azt meg a netről ki lehet nézni, hogy mennyinek kell lenni egy M20-asnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!