Jelenleg villanyradiátorral fűttök 12nm szobát arra gondoltam hogy kicserélném hűtő fűtő klímára mit gondoltok?
Ha ennyiből kifűtöd a 12nm2-t akkor szerintem nem érdemes beruháznod.
100.000 ért nem kapsz megbízható klímát,ami legalább -15'c fokig fűteni is fog.
150-200.000ft +telepítés valami jobb szerkezet, amire van 3-5 év gari./Mondjuk Daikin/
Fogyasztása egy 2.5kw-os klímának kb.0.5 kw/h saját mérésem szerin,Ami kb.20ft./h.
Figyelembe kell venni hány órát üzemelteted a villanyradiátort és mennyit menne a klíma naponta.
Ahogy leírtad a havi díjat kb.2-3órát(a be és kikapcsolások miatt ez 5óra fűtést jelenthet,ez fenn áll a klímánál is) használhatod naponta az olajradiátort,mivel annak a fogyasztása 2kw/h körül van ami 40ft/h fogyasztást jelent./napi 80-120ft/
A klíma fogyasztása 2-3 óra alatt 1-1.5kw/40-60ft.
A megadott adataid alapján kb.50% lenne a megtakarítás véleményem szerin havonta.
Tehát egy 150.000 ft-os beruházás kb.100 hónap alatt térülne meg a fűtött hónapokat számolva.
Ezek az adatok saját tapasztalataim.Azért még vedd figyelembe mások véleményét is.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!