Bútorlapba mekkora előfúrás szükséges a sima, végigmenetes csavaroknak?
4x50-es csavarok mennének bele.
Valahol azt olvastam, hogy a csavar belső átmérőjével megegyező méretű fúróval jó lesz az előfúrás. De az mennyi lehet ennél a csavarnál? 4mm?
De olyat is írtak interneten, hogy 4-essel előfúrva már alig van tartása a kötésnek és hogy 2-3 mm körüli az ajánlott.
Én Reisser csavaroknak 1,5mm-es csigafúróval szoktam előfúrni.(belső átmérőnél kicsivel kisebb fúrót választok)
Szerintem a te esetedben is jó lesz.
Köszönöm a választ.
1,5-esben létezik 60-70 mm hosszú fúrószár? Ha igen hol lehet olyat venni?
A süllyesztés kúp fejű csavaroknál mindég kell.
Szerintem egy Reisser csavarodat "fejezz le" ,és rakd rá egy teleszkópos (legolcsóbb) mágnes végére.
Az lesz a "minta,etalon" a süllyesztésed mélységéhez! (mert ha nem elég mély,akkor szedheted ki a csavart,ha túl mély,akkor pedig nem lesz szép)
Én így csinálnám...
Köszönöm a válaszokat.
Ez a lefejezős módszer tényleg hasznosnak tűnik.
Közben meg voltam a helyi vasboltban, volt 8 centi körüli hosszúságú 1,5-es fúrójuk, amiből vettem egy párat, így ez a kérdés is megoldódott.
Ilyen hosszú fúrónál nagyon észnél kell lenni,h pont derékszögesen fúrj,mert könnyen"kibújik" a bútorlap oldalán.
A furatnak pont középen,és derékszögben kell lennie.
Nem lesz könnyű menet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!