Régi lakkozott (talán sellak vagy hasonló), politúrozott bútorok felületét milyen anyagokkal lehet kezelni, bevonni a meglévő bevonat teljes eltávolítása nélkül?
Régi bútorokat (székek, asztal, ruhásszekrény) szeretnék mindennapi használatra alkalmassá tenni.
Nincsenek eszközeim, gépeim a meglévő rétegek teljes eltávolítására. Kézzel tudom átcsiszolni őket.
Milyen anyagokkal (lakkok, lakkszínezők, lazúrok, festékek, krétafestékek, ...) lehetne bevonni ezeket a bútorokat úgy, hogy tapadjon is a meglévő, átcsiszolt felülethez és tartós is legyen?
Lépcsőlapokat, dísztárgyakat, ajtófelületeket már lakkoztam illetve lazúroztam. Egy kis gyakorlással remélhetőleg a sellak használata is elfogadható szinten fog menni.
Saját célra újítanám fel a bútorokat. Csak magammal szemben vannak elvárások. :)
Köszönöm a hozzászólásodat. Rákeresek majd, hogy mi szükséges a politúrozáshoz, a sellak használatához.
Régi bútorokat szoktam felújítani, de a politúrozás helyett színes lazúrt használok.
(De ez titok, mert a műbútorasztalosok sikítófrász kapnának tőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!