Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy akkus csavarhúzó be tudja...

Egy akkus csavarhúzó be tudja hajtani a fába a csavart, amihez erő kell?

Figyelt kérdés

Egy IKEA polcot kellene összeraknom, és egy csomó lyuk van, ahol be kell tekerni a fába csavart. Érdemes ehhez vennem egy olcsó akkus csavarhúzót? Be tudja hajtani a fába a csavarokat?

Vagy ezt csak a drágábbak tudják?

2019. máj. 7. 18:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

FIXA is van 3 Nm-es 4000-ért hát...

a bleki szerintem max a gyerekjáték elemtartóját csavarja ki-be

2019. máj. 7. 20:04
 12/18 Fantom83 ***** válasza:
Vegyél egy normális Lidis akkus fúrót 10-körül,azzal elő tudsz fúrni a csavaroknak (ha gyárilag nincs,pedig kellene) ,tudsz csavart behajtani,és ha elromlik a konyhai robotgéped,még azt is pótolhatja...
2019. máj. 7. 20:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Vegyél akust,mert később is jól jöhet.Nekem van a Lidl-s,de nem bántam meg,mert ritkán,de akkor sokáig kell.De ez a kicsi csavarozó tényleg nem jó hozzá.

A 20 Nm-esekkel az a baj,hogy csak a puhafában tudnak előfúrás nélkül érvényesülni,ha vastagabb a reisser csavar.

Én biztosan nem szrakodnék ezen,ha nem vennék egy akust,mert rengeteg csavar van egy háztartásban.A kézi csavarhúzókkal én nem görcsölnék vízhólyagokkal a tenyeremen.A másik,hogy azért is hajtja könnyebben be,mert üt és ez miatt ,hogy neked csak rá kell nyomnod a csavarra és nem kell tekered ,mint a csavarhúzót,ezért jóval nehezebben slicceli ki a csavarfejet.Én még hatlapfejű csavarokhoz is ezt használom adapterrel.Kva jó.

2019. máj. 7. 20:33
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

igen

az elektromos csavarbehajtó erösebb mint te:)

A legolcsóbb is.

2019. máj. 7. 20:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Az olcsogépeknél az Akku élettartama a gyenge pont általában. Erőben általában nincs probléma.
2019. máj. 8. 01:04
 16/18 anonim ***** válasza:
9.6V 1,3A Bosch 10 Nm-el gerendába reissert nem bírja, vagy előrefúrt lemezcsavart zártszelvénybe, én kézzel simán behajtom, ennyit a gépek erejéről
2019. máj. 9. 17:34
 17/18 anonim ***** válasza:

egyébként előfúrni nem kell, az ikeás bútort kis lyukakat megjelölik a csavar helyét, oda simán bemegy az adott csavar, csak rá kell nyomni, bármilyen furcsa is, és kényelmetlen

Ma már csavarozni sem olyan egyszerű mint régen...

2019. máj. 9. 17:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Vannak már olyan bútorok (az IKEÁban is), amiknél tényleg nincs előfúrva. Például nekem egy olyanon van a TV, amit a falra is fel lehet szerelni, illetve talpat is árulnak hozzá. Na most a talphoz nincs előfúrva a lyuk, hanem az összeszerelési útmutatót kell ráfogni a bútorlapra és a jelöléseknél késsel/sniccerrel kilyukasztani a bútorlap fóliáját. Utána mehet bele a csavar.

Szóval a variálható bútoroknál nincs mindig minden csavarhely előfúrva.

Kérdező:

Nekem is van Lidl-ös Parkside fúró-csavarozóm (kb. 10 eezr volt). Az ilyen munkákhoz ennél jobb ár/érték arányú gépet szerintem nem találsz. De az is igaz, hogy szinte a leggyengébb csavarbehajtó is jó lesz ehhez a feladathoz. Tehát akár az IKEÁs is jó lehet.

2019. máj. 10. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!