Érdes vakolt felület kialakítása?
Régen használtak még dörzsölt kőporos vakolatot:
De ma már egyszerűbb és biztonságosabb a nemesvakolat:
Én 1,5 mm-es fehér nemesvakolatot használtam (vékonyvakolat jó sok műgyantával). Nem tudom mi a neve, mert ez egy fehér vödör, amin csak annyi van, hogy K 0-0 1.5 mm fehér alapvakolat (a hőszigetelősök hozták nekem). A vakolatot hungarocell hőszigetelésre tettem fel Baumit Duocontact -os hálózás és Baumit UniPrimer kellősítő felvitele után.
Fontos: teljesen rozsdamentes glettvasat használjál. Én műanyag simítót használtam, vmi ilyet:
mert a legminimálisabb rozsda összefogja a fehéret és gusztustalan foltos lesz (ezt egy sima glettvasas próba alapján mondom).
Csak felkeni az ember kb. 1 m2-re, majd a felkent részt körkörös modulattal átdörzsöli. (Lehet másképp is, gereblyézéssel, meg föl-le mozgatással. Akkor kicsit más struktúra alakul ki. De én olyat nem próbáltam).
Szintén fontos: egy falat toljál le egyben, ne álljál meg pihenni, mert a vakolat gyorsan köt és az összetoldás helye meg fog látszani (sajnos, szintén tapasztalat alapján. Még jó, hogy hátul kezdtem :-) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!