Régi króm helyett csillogó aranyszínt hogyan csináljak? (Bővebben lent)
Adva van jó pár fém tárgy, amin a krómozás rossz állapotban van és szeretném "króm fényű" aranyra fújni.
1: Milyen szemcseméretű smirgliket használjak a bevonat leszedéséhez és a felület előkészítéséhez?
2: A felvitt festéket kell felpolírozni, vagy kell rá lakk és azt kell polírozni? (Ha kell rá lakk, akkor mi az a szemcseméret,amivel a festéket célszerű előkészíteni? )
Ha van tippetek azt illetően, hogy mely márkájú festéket célszerű ilyen projekthez használni, azt is szívesen fogadnám.
Tudom, hogy nem fogok tökéletes krómhatást elérni, de szeretném megközelíteni,amennyire csak tudom.
Ha a polírozott vörösréz kinézete megfelel, akkor azt alapos csiszolás után viszonylag egyszerűen lehet felvinni fém tárgyakra elektrolízissel, azt kipolírozva, lakkozva tényleg csillogó felületet kapsz, nem a tipikus tompán fénylő arany festéket.
Fontos, hogy az elektrolízis előtt is minél simábbra csiszold a tárgyat (akár fel is polírozhatod).
Elsőnek: Nagyon köszönöm a tippet!
Azt hiszem ez lesz a befutó 😊
Viszont még alaposan utána is fogok olvasni, hogy el ne rontsam és ne legyen senkinek se baja.
Másodiknak: Természetesen arra gondoltam,de a kérdések még így is relevánsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!