Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sarokcsiszolóval, flex-el már...

Sarokcsiszolóval, flex-el már dolgozókhoz lenne pár kérdésem. Mi a különbség? Többi kérdésem a kiegészítésnél.

Figyelt kérdés

Kérdések melyekre választ keresek:

1. 100 db 8cm-es, 3mm vastagságú vasat szeretnék levágni egy kerítésről. Mennyi fémvágó korongra lesz szükségem kb. ha standard minőségű vágókorongot használok?

2.És ha magas minőségű korongot (Bosch Expert Metal 2,5mm)?

3. Mivel érdemesebb vágni? Vékony 1mm-essel vagy vastagabb 2,5mm-essel?

4. Sík közepű vagy "homorú" közepű tárcsa között mi a különbség? Melyiket érdemesebb felfogatni?

750 W-os, 115 mm-es Black & Decker sarokcsiszolót használok.

2019. ápr. 3. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Vékony inoxvágót használj daraboláshoz, a Metabo Flexiarapid Super az egyik legjobb ehhez, sokkal tovább bírja. A márka itt annyira nem számít, mert van olyan Metabo vagy Bosch korong, ami harmadannyra se bírja. Ha olcsó akkor az olyan is.

[link]

2019. ápr. 3. 14:19
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Kis géppel tarts szüneteket negyedóránként,mert leég.Ne engedj a kísértésnek és ne vedd le a védőburkot hogy berakj 125-ös,vagy 150-es lapot.Úgyse bírja a motor.Szerezz vágásbiztos kesztyűt és olyan munkavédelmi szemüveget,ami a teljes arcod takarja.Hosszúujjú ruha javasolt(amit nem féltesz).Pormaszk nagyon ajánlott,mert száll közben az acélpor rendesen.
2019. ápr. 3. 14:33
 3/7 anonim ***** válasza:
A jó Isten a megmondhatója h mennyi tárcsát fogsz elhasználni, attól függ mennyire nyomod neki. Vegyél 15 darabot, eláll, nem fog megromlani, a jövőbeni munkákhoz nem kell a boltba szaladgálni. Homorú közepű tárcsa nem biztos h létezik 1 milliméteres vastagságban, 2,5 mm-es inkább finom csiszolásra való, ahova nem férne be 6 milliméteres, pl. sarkokba. Mindenféleképpen az 1 mm-essel vágj, szüneteket tartva, bár a 3-as vastagság nem jelent különösebb nehézséget a 750 wattos gépnek. A Klingspor tárcsa jó minőségű. Bosch, Metabo csak a saját márkáját nyomja a tárcsára, más gyárt be nekik, de ettől függetlenül jó minőség.
2019. ápr. 3. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a Flexovit az ár/érték bajnok, de azt nem tudom, mennyire van 115-ös. Nem is értem, miért vesz bárki 10-ért pihentetős 115mm gépet, mikor a 125-ös Makita ott van 16-18-ért bármelyik vasműszakiban, sok év garanciával, ökörbarom módra nyúzható minőségben, jóval nagyobb erővel 700W-on.
2019. ápr. 3. 21:14
 5/7 Fantom83 ***** válasza:
100%

Én a szomszédomnál 230mm-es Parkside flexel bontottam kerítést,volt abban minden,2 colos oszlop csövek,teli vasanyag,lapos vasak,köracél,az Inoxos korong mindent vitt,és bírta.

Ha hozzá férsz a darabolni valókhoz,és tudsz szerezni 230mm-es gépet,szerintem két korong bőven elég lesz az egész projekthez,ill amik elkopnak korongok,jók lesznek a kisflexedre....

Haladósabb is lenne,és gazdaságosabb is szerintem.

2019. ápr. 3. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:

ilyen 115 750-es bd nekem is van. vettem egy 125 1000w millwaukee-t uhh hát ég és föld(18000)

korongról-2,5 még simán vágó,max lassabban kopik, és nehezebben törik szét, 1-es ha beszorul,kuka

2019. ápr. 4. 00:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, vegyen mindjárt ipari flexet, nem? Nem fémhulladékot akar darabolni napi 10 órában időre, van ideje pihenni a gépnek. Nekem is 115-ös Metabo flexem van, nem vettem, örököltem. Minek vegyek nagy gépet, ha ez is elvégzi a munkát kis türelemmel?
2019. ápr. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!