Az ELMŰ (szolgáltató) kicseréli a 16 A kismegszakítót 25 A-ra régi szekrényben, vagy tényleg új szekrény + új földelés + új tartórúd kell?
Sajnos a 16 A kismegszakítót sokszor lecsapja, így 25 A kellene.
Van aki azt mondta ELMŰ kicseréli 10 perc alatt pár ezer Ft-ból (vagy ingyen)?
Mások mondták, hogy ma már a régi szekrényhez (1990-es évek, barkácsolt fa) nem nyúlnak, nem szerelik, hanem automatikus új cserét kérnek + új szabvány földelést + új szabvány tartórudat, ami összesen 150 ezer Ft körül lenne!
Mi a tapasztalat?
A szolgáltató kicseréli nagyobbra,akár 32 A ra is.mert ekkora jár alanyi jogon a lakosságnak .
Kérdés ,hogy az oszlopról bejövő vezeték elbírja e .
Kiszállási dijat biztos kekk fizetni .
Nálunk 5 éve volt hasonló hisztéria.
Én úgy tudom,h a szolgáltatók 32A-ig ingyen csinálja a hálózat bővítést.(tehát kismegszakító csere)
Szolgáltató emberei maszekban csinálták a lakás elosztó felszerelését+földelést.
A földelés olyan jól sikerült,h nem építettek be dobozt,amivel hitelesíteni lehetne később a földelésünket... Erre figyelj ha újra csináltatod!
Földelést csak bizonyos esetekben szoktak csinálni.
A földelés össze van kötve a 0 val .
Azt mondják a szakemberek, 0 zott rendszer van már kiépítve .
Nálunk sincs külön földelési szonda leverve,mégis tökéletes az érintés védelem .
Köszönöm a válaszokat!
Beszéltem regisztrált villanyszerelővel (sajnos elég érthetetlen volt), mondta, hogy 32 A-ig "ingyenes".
Mondta azt is, hogy ha 32 A-re cseréltetem, akkor kell új szabvány szekrény, meg minden, mivel nem bírja el a vezeték keresztmetszete - ellenben 25 A kismegszakítót elbír, azt vagy beszereli az Elmű 10 perc alatt, VAGY NEM...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!