Ismeri valaki ezt a fajta transzferálási technikát?
Az érdekelne, hogy a feliratot hogyan teszi rá. A videón 17:50-től látható. Milyen nyomtatóval, milyen lapra van kinyomtatva a szöveg? Milyen ragasztószalagot használ?
Nagyon jól néz ki, és egyszerűnek tűnik, de nem találom sehol ezt a technikát.
Lézernyomtatóval van kinyomtatva a papírra a szöveg, ez mindenfajta transzfer technikánál alap.
Az adott technikával nem találkoztam még, de sima transzferoldattal sem bonyolultabb, annyi, hogy akkor tükrözve kell kinyomtatnod, amit szeretnél eleve.
Ezt az úgynevezett tapadós betűkészlet segítségével is szokták csinálni (nevezik ezt átnyomható feliratnak is). Itt írnak erről a technikáról:
Ezeket a betűkészletek árulják Alfaset, Propisot (cseh készítmény), Avery Z-Design, stb néven:
Sőt, a csehek nem csak betűket és számokat, hanem színes képeket is gyártanak ehhez a technikához:
Persze, itt túl nagy választék a betűkészletet illetően nincsen, ez inkább egyszerűbb esetekben jön szóba.
Szerintem amit 17:50-től látunk, fóliából kivágott alakzat (esetünkben betűk) átvitele.
A fóliavágótól vett kész szöveget szilikonpapíron fennhagyva látjuk a videón. Arra egy megfelelő tapadóerejű applikálófóliát simítanak tökéletesen, buborékmentesen a simítólappal. Ennek a fóliának a tapadóereje elég ahhoz, hogy lehúzza a betűket a szilikonpapírról, de amikor átvitel után eltávolítják, nem tépi le a betűket a tábláról.
Magyarán, a tapadóereje kisebb, mint a kivágott fólia tapadóereje.
Ha megmondod a fóliavágónak, hogy milyen felületre (műanyag, papír, fa vagy fal) akarod felrakni a szöveget, szerintem megegyezhetsz vele abban is, hogy megfelelő applikálófóliával egybedolgozva kapd meg a kivágatott alakzatot, szöveget.
Akkor nem lesz más dolgod, mint pozícionálás után lehúzni a szilikonpapírt, nagyon gondosan felsimítani a táblára a két réteget, majd óvatosan lehúzni az applikálófóliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!