Lácfűrészhez bekevert üzemanyagot meddig lehet felhasználni?
Már biztosan nem jó.
Benzint max 6 hónapig lehet eltárolni mert az összetevői elkezdenek kicsapódni.
De én 3 hónapnál régebbi üzemanyagot biztos nem raknák bele.
Ha esetleg érdekel akkor Gajdán Miklósnak vannak nagyon jó videói az üzemanyagokról.
Próbáld ki a fűrészben, 99 %, hogy be fog indulni vele. Ha igen, akkor felesben keverd új benzinnel, és nem lesz semmi gond.
Nekem van vagy 12 kerti kisgépem, 6-8 hónap után simán beindulnak a bennük lévő benzinnel.
A mostani benzinek és adalékok már nem a 40 évvel ezelőtti benzinek és adalékok. Régen tényleg elég gyorsan tönkrementek, és a mai fiatalok ezt tanulják az öregektől, hogy gyorsan tönkremegy a benzin.
"A mostani benzinek és adalékok már nem a 40 évvel ezelőtti benzinek és adalékok. Régen tényleg elég gyorsan tönkrementek, és a mai fiatalok ezt tanulják az öregektől, hogy gyorsan tönkremegy a benzin."
Pont hogy a mostani benzinekkel van a baj. Mégpedig a bio etanollal és az egyéb adalékoknál.
A bio etanollal az a baj, hogy vizesedik tőle az üzemanyag. Ez főleg a korrózióban jelenik meg. Például sok üzemanyag tank lyukadás van mostanában mert belülről elrozsdásodik.
Az egyéb adalékanyagok pedig kicsapódnak és dugulás illetve lerakódás keletkezik.
Nézd végig a lenti videót nagyon szépen el van benne magyarázva.
https://www.youtube.com/watch?v=CI7hiFdqKNw
Ha nincs kedved végignézni akkor 4 perctől van megemlítve és bővebben 9:40 től .
# 4
Nem azt írtam, hogy ezzel a régi benzinnel járassa, hanem hogy frissel keverve jó lesz.
Nekem a gépeim nagyobb része 10-20, sőt 30 éves, és még soha nem engedtem le télre a benzint, eddig mégsem adódott probléma.
Pl. a 1986 körüli Robi-52 a benne lévő keverékkel tavaly csak azért nem indult be első rántásra, csak röffent párat, mert rövidet és lassan húztam, ellenőrizendő, hogy könnyen forog-e, igazából be se akartam ezzel indítani. De a második, rendes rántásra már szépen beindult, kb. 8 hónapja bekevert benzinnel. Tettem hozzá frisset, és nyomattam a kertet.
# 3
Majd végignézem, ha hazaérek reggel a munkából, most csak az említett részeket néztem. Itt különösebben nem beszélt a régi benzinről, csak egy félmondatban, hogy 3-6 hónapig jó, szerinte.
Azt nem hiszem el, hogy a benzinben lévő víz bármiféle korróziót okozna. A víz csak oxigén jelenlétében korrodálja pl. a vasat is, vagyis az oxigén víz jelenlétében. Ha a tankban neadjisten kiválik víz, akkor az a könnyebb benzin alatt helyezkedik el, így a levegőtől el van zárva. De ez csak elméleti mennyiség lehet, mert a tankon nem fúj át a huzat, hogy nagy mennyiségű levegőből ki tudja szedni az etanol a vízpárát.
Ez az 5 % etanol egyébként sem tisztán, hanem benzinnel körülvéve van a tankban, így nem okozhat problémát.
Erről az jut eszembe hogy volt egy Ladánk mikor le lett rakva kb félig volt a tankja tavaly tavaszhoz állt kb 3-évet,mikor ránéztem kb negyedig vagy addig se volt a tankja,akkor kiöntöttem a tankból a benyát átszűrtem mert voltak benne lerakódások /rozsda,egyebek/ amik a tankból kicsurogtak vele együtt. Ezután beleöntöttem a fűnyíróm totál üres tankjába és 2.rántásra indult, simán elhasználtam a benyát bármi probléma nélkül, az égvilágon semmi baja nem volt tőle.
Volt hogy egy évet állt a keverék petpalackba, tettem hozzá kis plusz olajat felráztam aztán ment a láncosba/simsonba, kicsit füstöltek a plusz olajtól,de ennyi,semmi baj nem volt tőle.
Ja igen és semmi komolyabb erőtlenséget nem észleltem simán mentek ahogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!