Mi lehet annak az oka, hogy bizonyos csavarokat nem tudok kicsavarni?
Torx t25-ös, bicikliben van és az extra hosszú nyelű torx kulccsal sem sikerült kicsavarni egyiket sem a 6-ból.
A menete teljesen szétment a torx kulcsnak, és az elektromos csavarhúzó sem bírta kihajtani.
"Ez a kulcs kb annyit ér, mint a gyors fúróhoz kapott fúrószár, amit kézzel meghajlítottam."
Akkor milyen márkájút vegyek helyette?
Ilyet nem szabad megvenni... kínai vashulladék.
Yato, King-tony környékén kezdődik a használható kategória.
Ha meg 20 évre akarsz szerszámot, akkor Wera, Würth, Garant, Beta
Én kéziszerszámokból a Hans-t ajánlanám,jelenleg Torx készlet 1590-3990Ft között mozog,attól függően hány darabos a készlet (7 darabos-9 darabos készlet).
Most neked a legolcsóbb megoldás ez lehet:
1-Elmész a legközelebbi vas-műszaki boltba,ott árulnak darabra torx-bit fejet,veszel megfelelő méretűt,és ha az is megadja magát eldobod,nem sajnálod.(ez olyan 200Ft-os megoldás)
2-Lefúrod a csavart,újra meneteled.(egy számmal nagyobbra,ha lehetséges ez a dolog)
3-Balos csigafúróval megpróbálod kihajtani a csavart(ha nem törik le a feje,és nincs annyira berohadva ki kell jönnie,ha nem sikerül a trükk,akkor újra kell fúrni a menetet)
Drágább megoldás:
Rendelsz egy minőségi készletet,és imádkozol,h a csavar nem sérült annyira,h normális szerszámmal még éppen ki lehet tekerni.(a csavar állapotáról nem tettél fel képet)
Wiha
Felo
praktikeres felejtős
de a Beta is egy fs az árához képest
Bele lehet ütni az imbusz csavarba nagyobb kulcsot,ha már meg van abálva a feje,mert annyit enged az anyag.
Ha minőségi a kulcs,annak nem lesz baja.
Saját szememmel láttam ezt a megoldást,gyönyörűen ki lehet tekerni a csavart.
Colos kulcsot is bele lehet erőltetni/ütni az imbusz csavarba,ha ki van már nyúlva,le van rendezve a csavarfej...
Ha ez a módszer nem vált be,akkor jött a vésés,ami több szempontból kockázatos,de ha nincs más megoldás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!