Átalakitok egy faházat és leszeretném szigetelni belüről, hogy télen is lakható legyen, és nem tudom hogy üveggyapottal, vagy közetgyapottal szigeteljem, és hogy milyen vastagon? Vagy ha van jobb tipetek azt is megköszöném.
A külső falakat alapesetben kívülről célszerű szigetelni, és ezt a legolcsóbb "hungarocellel" megtenni.
Faháznál más lehet a helyzet. Ott nincs előnye a külső szigetelésnek, hőtárolása így sincs a háznak, meg úgy sincs. Ha kívülről szigetelsz, homlokzati "vakolatot" kell felhordanod, ha belülről szigetelsz, belül kell gipszkartonoznod. Az utóbbi olcsóbb, de kisebb lesz a házad.
Akárhogy is csinálod, a párazárásra oda kell figyelned! Ezt a szigetelőanyag és a lakótér közé kell tenned!
Üveggyapotból és kőzetgyapotból is megcsinálhatod, a kettő között mára már nincs nagy különbség. Amelyiket olcsóbban találsz. (Persze falra valót kell beletenned, födémre való nem jó, mert összeesik.)
Hogy milyen vastagon? Hááát, mennyit akarsz fűtésre költeni? Vagy most fizetsz a szigetelésért, vagy később a fűtésért. 15centit is tehetsz. Nem lesz sokkal drágább, fűtésköltségben pedig ég és föld!
"Faháznál más lehet a helyzet. Ott nincs előnye a külső szigetelésnek, hőtárolása így sincs a háznak, meg úgy sincs."
Nem hőtartás, hanem hőtárolás. És szigetelés nélkül sincs, meg azzal sincs. Ha szerinted ez hülyeség, akkor nem tudod, hogy miről beszélsz. (És kevered a hőszigetelés, hőtárolás fogalmakat.)
Az üveggyapot csak régen esett össze, ma már nem. Illetve van olyan, ami összeesik, az olcsóbb, és van olyan, ami falba való ( [link] az nem esik össze soha. Ilyet tettem én is.
Úgyhogy mindegy, hogy üveg- vagy kőzetgyapot, ugyanúgy szigetelnek, amelyiket jobb áron megkapod. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!