Hogyan kell ezt hegeszteni?
Barkácsolásban nagy mágus vagyok, de a vasas munkák valahogy sohasem érdekeltek. Most viszont nem tudom kikerülni. Csináltam 25-ös szögvasból egy 46x52cm-es keretet. Remekül sikerült, de ebbe kéne tennem egy másfeles vaslemezt. Ami hegesztés közben szeret vetemedni.
Mi a trükkje? A 4 sarkánál kezdjem?
Nem tudom mi lesz a funkciója.
Én simán "belepontoznám", középről indulva, nem túl sűrűn.
Kedves Miquel!
pontosan 3.6345cm,vagy 4.23314 cm de elfogadott szabvány is a 25x25 zártszelvény pontszerű rögzítésére a 6.234487 Cm is......
Ajánlom figyelmedbe alábbi tanulságos videót részedre.
Mi célt fog szolgálni? Elefánt fog rajta tangózni, vagy csak azért kell bele a lemez mert nem átlátszó?
Én megpöttyözném oldalanként 5-7 helyen oszt jóvan.
Csak burkolatként fog funkcionálni. Igazából talán elég lenne egyes, vagy fél millis lemez is, de már ez a vastagság is kihívást jelent az én hegesztési képességeimnek.
Köszönöm az útba igazítást.
A trükk egyik fele a "maximálisan összevissza" heftelés. Vagyis ha több méteres lenne, úgy csinálnád, hogy mindig a lehető legtöbbet járkálj. :)
A másik fele a nagyon erős rögzítés és a túlellenőrzés (méret- és szöghelyes, egyenes) meg a jó öreg negyven dekás kalapács (és a kilós valahol közel).
A heft egy rövid varrat legyen, ne pötty! Kezdés a kezdettől beljebb induljon, onnan vissza a valódi kezdés helyére, hogy ne legyen hidegkötéses, majd végső hosszig egyenletesen töltöd enyhén domború varratkoronával, a végén picit vissza-oda-vissza mozgással, hogy ne legyen végkráteres. Ha áthegesztett heft lesz, akkor heftkor mindegy a kezdés és befejezés (jobb is, ha nem nyomod túl ilyenekkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!