Túl nagy a hálózati feszültség. Hogyan tudom csökkenteni?
Egy trafóállomás utáni 3. házban lakunk. Néha 236~237 V-t is lehet mérni.
Ez a LED-izzók időtartamára(is) kihat.
Van-e valami egyszerű(ellenállás,vagy ilyesmi) megoldás,amit a műhelyem//garázsomba az izzók elé tudnék rakni.
fél~háromnegyed év egy izzó átlagos élettartama.
Még a drága Philips,Osram se bírja sokkal tovább egy évnél.
A túlfeszültség elleni védők szerintem NEM erre valók!
Nekem igazábók úgy 220~225v körüli kellene,kb. 10~15 w-s izzókhoz.
Azért toroid trafóra nem költenék,(ha volna más megoldás)
Fényerő szabályzó dimmer áramkör meg felejtős a LED-lámpa esetében, mert alacsonyabb fényerőre állítva villogni kezd.
Az egyik LED-lámpámon 175-250 V közötti feszültséget írtak, tehát az a 6-7 V-os feszültség növekedés még nem okozna kárt benne.
Az abszolút nem nagy érték (240V), a normál határon belül van, sőt az a normál, mert növelik 250V-ig hosszú évek alatt. Ráadásul a szolgáltatót szabvány köti a feszültség nagyságára vonatkozóan. A mai berendezések 240V-ra készülnek.
A led izzó élettartamát sok más is befolyásolja. Máshol kell keresni a problémát.
Hogy a led mekkora feszt szeret, az marhaság. Készítik egy tartományra és kész ezt tudja. Abból önmagának annyit állít elő amennyi kell egy tartományon belül, az a pár volt nem számít neki semmit .Próbálkozzál 180-260V leddel. Ha ez is kimegy, tuti más a baj. Hálózati felharmónikusok stb.
Ha nagyon zavar, a világítási áramközök elé készíttess egy trafót. Nem muszáj leválasztótrafónak lenni, így olcsóbb.
Van olyan cég, ahol előzetes egyeztetés után bármit megtekercselnek.
Egy 500VA körüli 11:10 arányú leágazásos toroid megtenné erre a célra. Nem mondom, hogy nem fognak mosolyogni a cégnél, de megcsinálják.
Nem akarom hogy reklám miatt töröljék a direkt linket, keress rá a neten: Elektris Kft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!