Milyen fát használjak?
Egy ágykeretet készítenék 10*10 es fenyő gerendákból.
A kérdés az lenne, hogy készíthetem sima fenyőből, vagy ragasztott gerendából érdemes dolgozni? Egyáltalán a ragasztott gerenda a nem vetemedés miatt kerül majdnem háromszor annyiba? Esetleg valami más az előnye, ami ennyire megdobja az árát?
A fatelepen vásárolt gerenda nedvességtartalma túl magas ahhoz,hogy bútort készíts belőle, nem tudod megfelelően felületkezelni,néhány hét alatt a lakásban biztosan megreped és tekeredik.
Lehet kapni szárított, asztalos minőségű fát, de az általad említett méretben nem, és az ára is vetekszik a ragasztott gerendáéval.
A ragasztott azért kerül többe, mert szárítva, hibásrészektől memtesítve, gyalulva, megfelelően összeforgatva, ragasztva, van. Szóval van benne munka.
Én zártszelvényből hegesztettem masszív vázat. Azt búrkoltam be tölgy deszkával. A kutya nem mondja meg róla nem tömör tölgy gerendából van.
Így 15 év után sem nyikorog a 120 kilóm alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!