Natúr fa kerítést vettünk. Az úgy jó ha lekenem lazúrral és lakkal átfestem? Vagy másképp kell kezelni a felületet?
Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 23:09
1/10 anonim válasza:
Én háromszor lekentem olcsó vékonylazúrral,az megadta a színét,aztán egyszer lekentem csónaklakkal,hogy teljesen vízhatlan legyen.Gondolom így elég tartós lesz.
2/10 anonim válasza:
ha le van vastaglazúrral kenve 2-3 rétegben, elvileg felesleges lakkozni(persze nem a 2000huf/10 l.-es nagyáruházi sz@rokra gondolok, az nem lazúr csak színes víz)de ártani sem árt.
3/10 anonim válasza:
én a naturfát,először lenolajjal mindíg lekenem.Várok 24 órát,és akkor mehet rá a lazur.Festékboltban dolgoztam,és a festők mindig így csinálták.Jobban védi a fát.
4/10 anonim válasza:
Igen, először itasd be, nagyon jó az utolsó tanács!!! Nálunk is igy csinálták a festők, azóta mi is.
A lazúr után pedig kell a lakk bizony, az védi majd az időjárástól. Elvileg a lakkal aztán lehet pár évente újra kenni, vagy a jobb festékeknek van utókezelő cuccosuk, amivel tavasszal vagy ősszel lekened...
5/10 anonim válasza:
az én férjem asztalos
és azt mondja hogy
a lazur, esőálló uv-álló stb nem kell utána lakkozni
a lazur önmagában is egy favédőszer, nem kell utána semmit kenni rá!
a lazur egy modern dolog!
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ment a zöld kéz! :)
2010. jún. 30. 01:44
8/10 otletbutor válasza:
Most szólok, hogy leegyszerűsítve a lazúr és a lakk alapanyagban ugyanaz, csak a lazúr kültéri adalékkal, a lakk meg beltéri adalékkal. Tehát ha ráhúzod a lazúrra a lakkot akkor kb. ugyanazt csinálod, csak előbb fog lepattogzódni a külső réteg.
10/10 anonim válasza:
Fedettpályás csónakázásokra:-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!