Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy oldjam meg, ha fél...

Hogy oldjam meg, ha fél centivel arrébb kell fúrni egy új lyukat?

Figyelt kérdés

Panelban fúrok és elmértem magam, fél centivel arrébb kéne fúrnom egy új lyukat 6-os szárral. Sajnos nem tudom arrébb fúrni, mert egy polcrendszerről van szó és akkor az egészet arrébb kéne költöztetni. Glett helyett festhető akrillal töltöttem ki a lyukat, holnapig megszárad és lefestem, bízom benne hogy az rugalmasabb lesz mintha csak glettelném, talán nem rázza ki a falból, ha mellé fúrok.

Esetleg ötletek, tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? (azon kívül, hogy legközelebb pontosabban mérjek) Köszi!

2018. dec. 18. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Előbb kell fúrni, és aztán javítani a hibát?
2018. dec. 18. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Én az új lyuk fúrása után álltam volna neki glettelni vagy bármi mással feltölteni az előzőt, így nem kell aggódni, hogy a helyén marad-e. Ha kiesik, feltöltöd újra és kész :)
2018. dec. 18. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Én is fúrtam volna mellé mégegyet jó helyre, majd kiékeltem volna a tiplit (ha a két lyuk összeér). Utána mehet a glett és a festés. Most ha elcsúszik a fúrószár, akkor tönkreteszed a tegnapi munkádat is, plusz az a rugalmas tömítés nem tartja meg a tiplit. Ha nem ér össze a két lyuk akkor végülis mindegy. De én akkor is gletteltem volna, ha jól meg van csinálva az bikaerős, ezt viszont be lehet nyomni.
2018. dec. 18. 16:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Fúrj egy 20 mm átmérőjű lyukat, ragassz bele tiplit, és abba fúrd az új lyukat!
2018. dec. 18. 16:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Bár nem tudom magam elé képzelni a polcrendszer és a lyuk kapcsolatát, de biztos, hogy én valami újabb fúrás nélküli más módon oldanám meg a problémát.
2018. dec. 18. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Talan celszerubb lenne a szekrenyt tarto fulbe furni masik lukat, mar ha ez kivitelezheto.
2018. dec. 18. 18:49
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Aki egy 6mm-es furat mellé 5mm-re fúr még egy 6mm-es lyukat, az varázsló, meghajlok a tehetsége előtt!
2018. dec. 18. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a tartófület cseréld le 6 mm-rel szélesebbre.
2018. dec. 18. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:

1 Nagyobb lyukat ráfúrsz 12 vagy 14mm,veszel folyékony 2 komponensű akril tubust(mint a sziló kb úgy nézz ki) Mapei , Fischer márka,ezt ide belenyomod, vársz 20 percet a megkötésre. Levágod a kiálló felesleget 1 fűrészlappal majd előfúrod magméretre fémfúróval már a pontos helyre,és behajthatod ide a csavart,és ez megtart 1 tonnát is.

Tudom drága de profin így kell.

https://www.youtube.com/watch?v=bn_DmlbHH3Q

2018. dec. 22. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!