Láncfűrésszel vágáskor kb.2-3 cm. Mélységig úgy vágja a fát, mint a vajat. A forgács szép. Aztán megtorpan. A lánc ugyanúgy jár körbe mint eddig, de nincs forgácsolás. A motorerő és fordulatszám megvan. Mintha szorulna, vagy melegedne a lánc?
Mélységhatároló szentem feltart lehet ez a hiba
vagy a lánc nagyon félre van élezve pl jobb láncszem nagy a bal meg kicsi
Köszönöm a jótanácsokat.
Kb. 30 éve használok láncfűrészt, az előbb leírt hibákat nem szoktam elkövetni.
A lánc éles, mint a borotva, a mélységhatároló is méretre köszörülve. A vágás megkezdésekor kb. 2 cm. mélységig kifogástalanul működik.
Azonban innen már nem megy lejjebb, csak forog a lánc, és melegszik.
A lánc megnyúlt, ha megfeszítem, akkor az olajzó nyílás nem éri el a láncvezetőn lévő furatot, ezért nincs olajzás. Vágás előtt kézzel szoktam olajozni.
Lehet, hogy az olajzással van a baj?
Tudom, hogy láncot kéne cserélni, de ez macerás, mert nem egy ismert márkájú a gép. (Redwood) Jó lenne láncot, láncvezetőt és továbbító csillagkereket cserélni. Nagy az összevisszaság, mert klf, méretű, osztatú láncok vannak... A STRAUS márkanév ismerős valakinek? (5 ezerért lenne nekik láncvezető 2 lánccal, ami jó ár.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!