Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem kap áramot az elosztó?

Miért nem kap áramot az elosztó?

Figyelt kérdés

Van egy hatos elosztóm a műhelyben, melynek jellemzően minden dugalja foglalt. Ma akartam barkácsolni, de nem indult a flex. Először azt hittem, vihetem vissza a boltba, ugyanis nemrég vettem, de aztán a próba során kiderült, hogy arról az elosztóról semmi sem megy. Véres verítékkel leszereltem a falról (beütős dűbellel lett felfogatva), bevittem a lakásba, hogy a melegben megnézzem, mi a baja. Semmi! Minden kötés gyári, korrekt, kipróbálva is megy róla bármi. Megnéztem a dugaljat, amibe be volt dugva. Ott is rendben van minden. Biztonság kedvéért kicsit szorosabbra vettem a hüvelyeket is. Minden gép megy róla, de az elosztó nem kap róla áramot.

Mi a búbánatos nyuszibogyó van vele?

Lehet, hogy az ezo rovatban kellett volna kiírnom ezt a kérdést? :-))

2018. dec. 5. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
A villanyáram nem gyerekjáték. Ha nem értesz hozzá ne birizgáld.
2018. dec. 5. 12:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod hogy jó a flex, jó az elosztó, van villany a dugaljba. Ez esetben nincs hiba.

Hasak nem fázisceruzával nézted a dugaljat mert az kb.semmirevaló. A dugaljból közvetlen próbáld a flexet.

2018. dec. 5. 13:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Elosztón van kapcsoló vagy termikus vèdelem? Ezek lehetnek problèma források. Rendes multimèterrel kellene leellenőrizni a feszültsèg meglètèt vagy èppen a vezetèkek folytonosságát.
2018. dec. 5. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
De hát megírta, hogy a szobában jó volt az elosztó (megy róla bármi), a műhelyben meg jó a dugalj ( Minden gép megy róla), akkor minek untatjátok a fázisceruzás-multiméteres óvodás mondókákkal?
2018. dec. 5. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, jól értelmezem-e a helyzetet. Van egy jónak ítélt dugalj és egy jónak ítélt dugvillás elosztó. Azonban a kettőt összedugva az elosztó dugaljai nem működnek. Akkor a műhelyben levő dugalj és az elosztő dugvillája nem érintkezik egymással, vagy törött a csatlakozó kábel valamelyik vezetéke (ez a dugvillából közvetlenül kijövö szakaszon szokott előfordulni, ott hajlamos megtörésre). Nekem van olyan narancsszínű, gyári hosszabbítóm, aminek a lengőcsatlakozója gyárilag laza, nem minden dugvilla kap benne feszültséget, csak megfelelő irányban "eldöntve". Van olyan steklámpám, ami hasonló módon, nem akármelyik dugaljban működik.
2018. dec. 5. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Dugvillát átcsiszolni,dugajt megvizsgálni ,feszültség nélkül,hogy nem e kottyan benne a villa stb...

De vigyázz a 220v nem vigyáz!

2018. dec. 5. 17:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés:

Az elosztót kivittem, és remekül működött róla minden. Mivel nem szeretem a bizonytalan dolgokat magam körül, szétszedtem, és új vezetékkel fixre kötöttem.

Akik az egészségem miatt aggódtak, sietek megnyugtatni, hogy 6 éves koromban sikerült először kezet fognom a 220 V-al, és a figyelmetlenségem folytán az elmúlt fél évszázadban is volt pár megrázó élményem. De ez sohasem tántorított el. Annyira nem, hogy 28 éve az első házamat az ácsmunkán kívül teljesen SK építettem, (akkor még lehetett) beleértve a víz- és villanyhálózatot is. Azt a házat egyébként az egyik csemetém lakja, és a mai napig nem érkezett panasz.

2018. dec. 6. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:
ok.
2018. dec. 6. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!