Ajánlanátok bútorszereléshez olyan csavar+anya párosításokat, amelyek átmenőek és az anya egy nem túl nagy (kb.2 cm átmérőjű,5-6 mm vastagságú) dekorációs elembe van foglalva?
Átmenő csavarozással szeretnék meglévő bútorok oldalára fa kiegészítőket szerelni, és szeretném, ha a rögzítés külső oldalról látszó része esztétikus, dekoratív lenne.
19 mm vastag bútorlaphoz rögzítenék ~18 mm vastag fenyő fa lapot, bontható kötéssel. A rögzítés anya oldalán a dekor elem anya részét besüllyeszteném a falapba.
Leegyszerűsítve olyan megoldásra gondolok, mint ami az alábbi linkelt képen balról a 2. és a 4. csavar. Csak nekem arra lenne szükségem, hogy a belső oldalon legyen egy hatlapfejű vagy egyéb a becsavarást segítő végződés, a külseje (anya oldala) meg olyan legyen, mint amit a képen látni, csak ne legyen olyan horony az elemen.
Más megoldásként, valamilyen antikolt kapupánt vagy kapupánt jellegű csavar is megfelelő lenne, de csak horganyzottba látok ilyet a neten. Ezt kívülről helyezném be az illesztési furatba és a belső (nem látszó) oldalon tennék rá egy sima hlf anyát vagy lencsefejű anyát.
Ajánlanátok megoldásokat, beszerzési forrásokat?
Köszönöm, jókat ajánlottál!
Nekem csavartakaró sapka jobban bejön, mert láttam belőle fából készült megoldást is.
A kapupánt csavarok lefestésére már magam is gondoltam, de olyan bútorokhoz tenném, amiket mozgás, a lakásban való közlekedés közben gyakran megérintünk ... és tartok tőle, hogy idővel lekopna a bevonat. Persze nem lenne nagy probléma cserélni vagy újra lefújni. :)
Még egyszer köszönöm a javaslatokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!