Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Damaszkuszi acélt szeretnék...

Damaszkuszi acélt szeretnék csinálni. Milyen acélokból?

Figyelt kérdés

Damaszkuszi acélt szeretnék csinálni, amiből majd egy kést fogok kovácsolni.

Milyen acélokat ajánlotok amelyek etching után más tónusú színt fognak adni? Honnan szerezzek be olyan acélt? (A maratás utáni árnyalat a carbon tartalomtól függ?)©

2018. nov. 8. 00:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez annál bonyolultabb hogy ide valaki leírja neked pár mondatban. A kérdésedből nekem az jön le, hogy nem igazán értesz hozzá (talán még annyira sem mint gondolod :))

Nem piszkálni akarlak, a kovácsolás szép hobbi. A kérdés az, megvannak-e a szerszámaid, tűzhely, tehát a feltételek? Van egy berendezett kovácsműhelyed? Ha nincs, akkor nincs miről beszélnünk.

Elsőnek ha keresel kovácsolásról könyveket szakirodalmat, sokszor az eszközök elkészítésével kezdik. Hogyan csináld meg az első fogót, kalapácsot, hogyan építs tűzhelyet. Neked is ezt javaslom. Olvass sokat, és kezdd az alapoktól. Egyből damaszt kést csinálni? (Alapból a damaszkuszi acélt a mai napig nem tudjuk biztosan hogy hogy csinálták, ezek csak imitációk). Nem érdemes megpróbálni sem, drága alapanyagot pazarolni felesleges nem hozzáértőként. DE.

Ha már csináltál késeket (ezt nem írod), akkor javaslom rendelj ilyen típusú acéllapkákat, amik eleve el vannak készítve. Árulnak ilyet az interneten a tapasztalt kovácsok, megmunkálni azért könnyebb mint elkészíteni. Itt is fenn áll ha sohasem csináltad akkor felesleges az alapanyagot pazarolni.

Én inkább az alapokkal foglalkoznék a helyedben, felvenném a kapcsolatot a közelemben késkészítőkkel, hátha felvenne valamelyikőjük "inasnak". Csak mondom, jobb helyeken ezért AZ INAS FIZET :)

Pár youtube videóból senki sem lett még kovács, az etching az maratás, a carbon meg szén, ha megfogadsz egy másik tanácsot akkor beszéljünk magyarul ha már magyarok vagyunk. Mondom, nem lebeszélni akarlak erről, de ennek nem az a módja hogy damaszt acél pengét készítek elsőre, úgy hogy azt sem tudom hol lehet acélt venni. Annyit becsülök benned hogy te nem egyből karddal akarsz kezdeni :)

2018. nov. 8. 08:02
 2/4 anonim ***** válasza:

a youtube-on tonnaszám vannak videók hogy milyen fémekből csinálják az említett késeket, és hogy mi lesz utána a végeredmény.

na meg azt is látni hogy a felszerelés amivel dolgoznak közel van az 1 millához, bár ha te is rendelkezel ezekkel a szerszámokkal akkor nem szóltam.

2018. nov. 8. 14:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Valóban még kezdő kovács vagyok, de nagyon érdekel a téma és ezért gyüjtöm az információkat!

Már egy éve kovacsolok, de most fogom az otthoni "muhelyemet" felallitani.

Akkor erre a projektre visszatérek par ev mulva, amikor tapasztaltabb leszek!

2018. nov. 9. 01:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Első kommentelőnek még annyit, hogy az egyetemen úgy tanítják, hogy az ötvözőként használt szénnek karbon a neve.
2018. dec. 26. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!