Milyen sarkcsiszolót vegyek otthoni hobbi használatra?
Én közel 20 éve Bosch-t használok,de Makitát,esetleg AEG-t vennék,ha most újra választanom kellene...
(230mm-es flexből Parkside-ot használok,ha megpusztulna komolyabbat vennék Milwaukee-t.)
Én részemről Makitát ajánlok, abban még nem csalódtam.
A #5-höz ezúton feltennék egy kérdést, hogy manapság nem érdemest Bosch-t vásárolni? (Ha már egyszer 20 éve olyat használ).
#6 a Bosch-ból is van már ultra gagyi, a sima zöld színű gépeik pl erősen barkács kategória, viszont a sötétkék Bosch gépek elvileg ipari és az áruk is elég magas.
nekem is van 97-es "made in Germany" 125-ös sarokcsiszolóm, ráadásul fordulatszám szabályzó is van rajta.
a mai napig bírja pedig iszonyat mennyiségű munka lett vele csinálva.
köze nincs a mostani Bosch hobbigépeknek a régiekhez.
ilyen pár ezer forintos noname márkákat meg nem ajánlok, a legfőbb bajuk hogy a motor tekercselése nem rézből, hanem alumínium vezetékből van, részben ezért ilyen olcsó, így hamar le lehet égetni (kb 20-30 perc óra intenzív csiszolás alatt)
saját tapasztalat, pár szatyorral elfogyasztottam már az évek alatt a teszkós stb gépekből.
nemrég vettem egy metabo 125-ös sarokcsiszolót, nagy betűkkel van rá írva hogy Németországban készült (nem véletlenül hisz már a metabo, makita stb. gépek nagy része Kínában készül)
van benne lágy indító pedig csak 900W-os, fordulatszám szabályzó, szerszám mentessen lehet benne korongot cserélni, a szikra terelőt szerszám nélkül oda pozicionálod ahova szeretnéd.
szóval nagyon profi kis gép, és 23 ezer forintért hobbi célra szerintem egy életre kiszolgál.
Válasz 6/7-nek!
NEM VENNÉK újra Bosch-t.
Egy fémipari cégnél kérdezgettem végig az embereket,amikor anyagért voltam,ők mindenből ipari verziót használnak.
Egyetlen egy Bosch 230-as flexük volt,de arra is csak legyintettek.
Milwaukee-t,és AEG-t használnak,de ha egész napos munkáról van szó,az elsőre esküsznek egyhangúan.
Láttam "vándor szerelőket", Milwaukee-AEG-Makita-Fein.
Kisgép szervizben csak AEG akkus csavarozókat láttam,ők csak azt.
Szóval ez mindent elárul...
#7 Ezek hasznos észrevételek, amelyeket írsz. Különös tekintettel az aluminium tekercselés vonatkozásában.
Én eddig csak hegesztőtrafóknál találkoztam olyannal, hogy aluminiumból volt a tekercs huzalozása.
Mi a tapasztalatod, melyik gyártók azok, amelyek még a rendes rézhuzalos tekercselést használják biztosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!