Obis Lux tools cső menetmetsző készlet minősége?
NEm ipari használatra kell. Itthon használnám néha barkács célra, fűtés szereléshez, egyebekhez. Nem arról van szó, hogy éjjel-nappal használom.
Viszont azt nem szeretném, hogy pár használat után valami eltörik benne és kuka.
Lehet kapni 17e körül helyben szerelvényboltban olyat amit minőségben is ajánlanak.
Ha az obi-s szar, akkor inkább rááldozom azt a plusz pár ezret.
Bocsi...csak kérdés.
Hol kell egy fűtés szereléshez manapság menetet metszeni?
Arra hogy magadnak megcsinálj odahaza pár menetet ,arra tökéletes lesz,nem kell Ridgid-et,vagy Roller-t megvenni. A LUX márka egy erős barkács minőség
Sacra,20-30 db menetet vele minden gond nélkül letekersz /Per fejjel. Olajat mindig használj.
első:
fűtésszereléshez:
A házban 10-20 éve megcsinálták a központi fűtést. Nahmost szívem szerint lecserélném az összes acél csövet és kialakítanék új rendszert 5rétegűvel, de se időm se elég tapasztalatom se pénzem nincs (szakemberre, plusz az anyag).
Alapvetően a jelenlegi rendszer nem rossz, csak pár helyen eléggé gyökér helyen mennek a csövek, illetve iszonyú rondán oldotta meg annó a "szaki". Az már mellékes, hogy golyós csap van mindenhol a szelepek helyett.
A legjobb ha az acél csövet egy adott ponton elvágom és onnan 5rétegű csővel viszem tovább a megfelelő pontokra. (panelban is így csinálták amúgy annó panelplusz programmal).
Nah, ha elvágom az acélcsövet, akkor a kulcsos idom menetes végét rá kéne applikálnom, ami csak úgy megy, ha előbb a levágott csőre vágok egy új menetet.
Bocs, ha hosszan fogalmaztam meg, tehát ezért kell a menetvágó.
Végül is, fejet lehet külön is venni, ha elhasználódna. Ma 2 obiban se találtam menetmetszőt, a végén rendelni kell majd.
Üregelő spray megfelel a vágáshoz?
Nagyon régen gépésznek tanultam és a műhely órán azt használtuk a menetmetszéshez. Stílusosan a tanár ürgeölő spray-nek hívta a cuccot :)
Hulladék szerszám (legalábbis)az én példányom.
Nem lehet vele 1cm-nél hosszabb menetet vágni felszorul a csőre. Akár milyen kenőanyaggal is.
Így érthető számomra a fűtés szerelés.
Nekem az apámtól örökölt,keveset használt kerepes metszőm van. 40 éves,és tökéletes.
Itt találtam pár féle~fajtát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!