Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kutyaól szigetelése, hogyan?

Okrwdw kérdése:

Kutyaól szigetelése, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy régi melléképületem a kert végében. Egy 6nm-es vályogtéglából épült "házikó". Ezt szeretném a kutyáimnak betéliesíteni.

Az ól belső falai egyenletlenek, a téglák miatt nincsenek egy szintben.

Milyen megoldással tudnám belülről leszigetelni? Gondoltam rá, hogy hungarocellel húznám be a falakat, amit OSB lappal takarnék. De mivel tudom ezt felerősíteni a téglára, pláne, hogy egy szintben sincs?

Nem vagyok egy nagy barkácsolós, ez egyáltalán megvalósítható, vagy hívjak szakembert?

2018. szept. 26. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a 6 m2-es házikó jó úgy, ahogy van, sokat véd. Én ezt nem szigetelném, mert a kutyák úgysem bírják befűteni nagy hidegben.

Ezen belül építenék egy valódi kutyaólat, éppen elégséges méretű bejárattal, normálisan leszigetelve, kibélelve. Ha igazán hideg van ebbe vissza tudnak húzódni és bennt tartja a testmeleget.

2018. szept. 26. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Hó, eső, szél nem éri őket, ez már rengeteget számít, szinte nem is kell sokkal több, legfeljebb rendes fekhely, ami szigetel. Gondolom "emberi" ajtaja van, arra csinálnék egy kutya-ajtót.
2018. szept. 26. 11:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Tegyél bele sok-sok szalmát, esetleg még puha, meleg rongyokat (bár ez utóbbi ha vizes lesz a kutyáktól, csak megfáznak tőle) és ha kint tarthatós kutyáid vannak (vastag szőrű juhászkutyák) akkor nem kell szigetelni, jó lesz ez így.

Ha rövid szőrű, nem kinti kutyákról van szó, akkor ha szigetelsz is, mindenképpen megfáznak, mert bent a helyük télen (is).

2018. szept. 26. 11:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is az almot-szalmát ajánlanám inkább. A 6m2 területet sosem tudja kifűteni; az alom viszont nagyon jó szolgálatot tesz.

Érdemes lenne egy jó kutyaólat csinálni, amit képes kifűteni kicsit. Nagy hidegben viszont ide is jó szolgálatot tesz az alom.

2018. szept. 26. 13:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A kommentek tanulságát levonva talán legjobban akkor járok, ha a szigetelésre szánt pénzből inkább veszek nekik bentre egy szuper kutyaólat :)

2018. szept. 26. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:

A legjobb választás!:)

Igaz, soha nem fog belemenni, mert majd választ magának egy kedvenc helyet és ott fog dekkolni a kedves gazdi közelében, mert a kutyák már csak ilyenek!:)

2018. szept. 26. 15:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha bent altathatnám őket mindig. Amíg nincs ól, addig is bent alszanak a lakásban.

Viszont a munkámból kifolyólag gyakran utazok el 2-3 napra. Aki pedig épp babysitterkedik nálam, azt nem kérhetem meg, hogy aludjon a 3 50 kilós Cane Corsommal :))

2018. szept. 26. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi ezt a problémát egy kutyaajtóval oldottuk meg, amit amikor nincs használatban le lehet belülről zárni.

A szobák ajtaja becsukva, a két kutyámk remekül elvan az előszobában és az étkezőben, amikor muszáj nélkülük elmennünk (nagy ritkán) és így ki tudják szolgálni magukat, ha vécézni akarnak, vagy egy kicsit kutyálkodni a kertben.

De ha nálatok megoldhatatlan, akkor a szigetelést mindenképpen hozzáértővel csináltatnám, de oda is kell kutyaajtó.

2018. szept. 26. 15:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Elküldöm hozzád babysitterkedni az asszonyt, annak nem lesz gond a kutyákkal aludni! Csak kérdés, hogy a kutyák mit szólnának hozzá, mert horkol!

2018. szept. 26. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!