Hát kg-t bír el egy kb 2-3cm vastag deszka? Nem tudom
milyen fából van.
Figyelt kérdés
Csináltunk lépcsőt a padláshoz,de kismama vagyok és nem merek felmenni,félek,hogy leszakad alattam...
2018. szept. 26. 10:32
1/7 anonim válasza:
Milyen szėles a lėpcső? Csak a deszka 2 vėge van felfogatva vagy esetleg hosszára is? Ezek sokat jelentenek azėrt...
De am elbír. Főleg, ha a kėt vėgėn van fogatva egy acėltartóra illetve minden deszka hosszirányban is acėlmerevített elől hátul közėpen vahy valahol.
2018. szept. 26. 10:41
2/7 A kérdező kommentje:
Csak a két vége van felcsavrozva,és kb 90x15cm-s deszkák. Régen minden fokon 2deszka volt,akkor nem féltem,hogy eltörik,de most csak 1van,erre volt lehetőségünk megcsinálni.
2018. szept. 26. 10:50
3/7 anonim válasza:
Kozlekedj a belso felen, minel kozelebb a rogzitett reszhez(amennyiben lehetseges, akkor pedig pont rajta).
2018. szept. 26. 10:55
4/7 anonim válasza:
90X15? Én nem nagyon mennék rá, az biztos, pláne, ha fenyő.
2018. szept. 26. 11:20
5/7 anonim válasza:
Ne a közepén menj.
2018. szept. 26. 13:28
6/7 anonim válasza:
Hát akkor az eléggé igénytelen munka, ha csak a két szélén van felcsavarozva. És balesetveszélyes is!
Ilyen vékony deszka csak úgy giztonságos, ha alá a deszka hosszának mentén valamilyen acél szelvény is be van hegesztve.
Ellenkező esetben javaslom, hogy minden lépcsőfokra legalább még egy 3cm vastag deszkát szereljetek föl.
Egy tisztességesen elkészített fa lépcső lapjai 5-6cm vastagok. Nálatok ez csak a fele-harmada, úgyhogy a helyedben nem nagyon futkoznék ott.
Mert az ember könnyen összetöri magát, utána meg egy évig elsántikál...
2018. szept. 26. 18:19
7/7 anonim válasza:
Kevés ehez az alátámasztás így.A lépcsőhöz így alátámasztva görcsmentes,gyalult,lakkozott kemény fát használnak kb minimum 4cm vastagságban.Az bírja.A padlásra,ha nem látható helyen van a feljáró,akkor fenyőpadlóból is alkalmas lenne,de minimum 5cm vastagból,de duplán ebből a deszkából,szimplán pedig a deszka hosszában alá kellene hegeszteni egy merevítőt,ami a teher viselő lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!