Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hibás a hegesztő gép?

Hibás a hegesztő gép?

Figyelt kérdés
Vettem egy inverteres hegesztő gépet. Eddig nagyon keveset használtam talán 2 üzemórát. Olyan gondom van vele hogy egyik napról a másikra szinte csak szikrát ad a gép ív gyújtáskor de még oda sem tapad a pálca és rögtön vissza áll a gép mintegy amikor oda tapad. Valaki tipp?

2018. aug. 30. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbáld meg másik pálcával, és adj rá ampert is. Ha úgy sem gyújt akkor valami baja van. A kábeleket is nézd át, hátha a test le van lazulva valahol. Vagy a csipesznél nem érintkezik.
2018. aug. 30. 19:36
 2/7 anonim ***** válasza:
A felületet felcsiszoltad?
2018. aug. 30. 21:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Természetesen pálcát cseréltem, kivan szaritva, kábeleket át néztem, 20-250 Amperig teljesen ugyan az a jelenség semmi "erő" különbség nincs csak gyenge szikra ahogy a frelcsiszolt felületen huzkodom a pálcát. 1mpre ha egyhelyben tartom próbál oda tapadni de nem tapad oda vissza fogja a gépet rögtön.
2018. aug. 31. 09:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a potméterről lepattant a forrasztás, vagy olyan gyenge van benne, hogy a mozgatástól eltávolodott az ellenálláscsíktól a rugalmatlan csúszka.
2018. aug. 31. 11:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Ma kiprobaltam olyan áramkörön ahol 380 is van meg nem pici biztosíték de rögtön bekapcsolasnal lecsapta a biztosítékot utána nem volt gond. Viszont egyszer hegesztett normálisan különböző palcakkal különböző amperen de nem mindig. Úgy tűnt mond ha nehezen gyújtaná be az ívet. De igazából itthon is 16 amperes biztositékkal bírnia kellene. Az egész ház másik 32 amperen megy teljesen tisztán a gépé a 16 amper.
2018. aug. 31. 23:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha volt jó is, akkor kb 100%, hogy a potmétert kéne cserélni jónevűre.
2018. szept. 1. 20:36
 7/7 anonim válasza:
Szia! Kicsit rég kérdezted, megoldódott? Nálam most jelentkezett ugyanez a hiba.
febr. 27. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!