Frissen kivágott fenyő törzséből, gyökeréből, ágaiból, gallyaiból, szivartobozaiból, akár tűleveleiből miket lehetne házilag készíteni?
Jövő héten ki fogunk vágni egy kb. 10 m magas fenyőt. Ötleteket szeretnék kérni, hogy melyik részét mire tudnánk felhasználni.
(Ráadásul úgy, hogy nem vagyunk se fafaragók, se asztalosok, és eszközeink sincsenek. Tehát nem az kéne, hogy vágjuk deszkákká, lécekké és stb, mert azt nem tudjuk kivitelezni. De minden más ötlet jöhet! A tuskószéktől kezdve a vesszőképkereten át a tobozkoszorúig bármi....)
Ezekhez nem kell túl sok eszköz, és különösebb asztalostudás se. A fenyő ugyan jó gyantás, de én azért lekenném lenolajjal a kültéri cuccokat, ha már száradnak. A beltérbe szánt, finomabb dolgok (polcok, keretek stb.) alapanyagát érdemes hagyni kiszáradni, szeletelés után rendesen lecsiszolni a vágott felületet (durvább, majd finomabb szemcséjű csiszolópapírral, a fenyőt érdemes keresztben is, nemcsak szálirányban) és lekezelni falazúrral, lenolajjal, viasszal tetszés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!