Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kijátszható így az áramlási...

Kijátszható így az áramlási veszteség?

Figyelt kérdés

Vizet akarok nyomatni 100 m-es távolságra, lehetőleg a meglévő tömlőimmel, melyek az első 50m-en 1", a másodikon 3/4" átmérőjűek. A végére egy szórófejet szeretnék illeszteni.

Arra gondoltam, hogy a súrlódási/áramlási veszteség ellensúlyozására beiktatnék még egy szivattyút. Úgyis kettő van, és az egyik csak a helyet foglalja.

Egy 800W-os önfelszívó szívná fel a vizet, és az 1200W-os szívóágába nyomná, ahonnét az továbbítaná.

Tekintsünk most el attól, hogy mennyire gazdaságos megoldás, csak az eredmény érdekel.

2018. júl. 22. 12:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem a wattokat kene nezni, hanem a vizhozamot. Ha a 2. szivattyu szivoaga nem kap eleg vizet, konnyen tulmelegedhet. Puffertartalyos megoldast probalnek inkabb, ami mondjuk egy uszoval vezerelt kapcsoloval lekapcsolja a 2. szivattyut, amig nincs eleg viz a tartalyban.
2018. júl. 22. 13:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy eddig nem reagáltam, de közben a házam felújításán is dolgozom ezerrel.

A puffertartályos megoldáson én is törtem a fejem, de nem tudtam, a 100 méteren hova tegyem a tartályt. Szerinted?

2018. aug. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!